Кампания за привличане на сънародниците ни, които живеят извън България

...
Кампания за привличане на сънародниците ни, които живеят извън България
Коментари Харесай

Агенцията за българите в чужбина с кампания за връщане на сънародниците ни

Кампания за привличане на сънародниците ни, които живеят отвън България стартира Агенцията за българите в чужбина. С писма до българските общности държавната институция, взаимно с асоциацията на софтуерните компании, осведомят за свободните работни места у нас. Прави се и изследване с какво се занимават сънародниците ни зад граница, за какво са напуснали страната ни и какво би ги подтикнало да се върнат.

Тази пролет животът слага Симеон Арсов на кръстопът - България или Македония.
Симеон Арсов: Получих информация от Сдружението за македонско-българско другарство, че Държавната организация за българите в чужбина е изпратила писмо до тях, че имат планове за предоставяне благоприятни условия за работа и развиване в България.
Симеон е роден в Македония, само че татко му е българин. Днес младежът е твърдо уверен, че желае да се развива в България и даже учи " Администрация и ръководство " у нас.

Симеон Арсов: Реших да се запиша тука, тъй като мисля, че е по-добре образованието тука. Има много благоприятни условия за работа.
Какво би предиздвикало повече хора да последват образеца на Симеон? Да схванат това са си сложили за задача от Агенция за българите в чужбина.

Ива Крумова - Агенция за българите в чужбина: В момента единствено за 10 дни към този момент имаме над 2 000 отговора.
Анкетата е дейна до 25 септември.

Ива Крумова - Агенция за българите в чужбина: След това ще можем да разберем по какъв начин тъкмо да действаме
Сънародниците ни схващат за изследването от над 1 000 български организации в чужбина. От началото на годината Агенцията изпраща и писма с информация за свободните работни места има у нас.

Ива Крумова - Агенция за българите в чужбина: Когато при нас се свърже някой шеф и има потребност от избрани фрагменти, ние преценяме към кой можем да се обърнем, с цел да бъдем потребни.
Най-много огромен е ползата измежду българите от Западните околности. Още през февруари над 30 души от Цариброд, Сърбия се прибират у нас, с цел да работят в цех в Костинброд. И до момента в който българите, които живеят на Балканите се прибират в родината поради стопански аргументи, тези, емигрирали в Западна Европа поемат пътя към дома или поради оферти от интернационалните компании или от носталгия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР