Кампания за набиране на средства за лечението на момченце на

...
Кампания за набиране на средства за лечението на момченце на
Коментари Харесай

Спешно! Събират пари за операция на момченце, изродено некадърно от Таня Пашева, при която издъхна родилката Ренета

Кампания за набиране на средства за лекуването на момченце на една година се провежда в платформата helpcarma.com. Малкият Ивайло е получил увреждане при раждането си, водено от Таня Пашева – лекарката от Сливен, поради която умря родилката Ренета Томова.

Автор на обявата в платформата и основател на акцията е Калина Кирова – баба на момченцето.

Ето какво написа тя:

„ Ивайло е на годинка и 2 месеца. Той е дребното ни и дълго чакано детенце и късметчето на огромния ни наследник – Илиян.

За страдание, след груба лекарска неточност на Таня Пашева - завеждаща АГ поделение на Окръжна болница Сливен, при раждането Ивайло получи акушерска пареза на дясна ръчичка. Тя стоеше безжизнена до тялото му.

Шокът беше огромен за фамилията ни. Започнахме рехабилитация на седмия ден и по този начин до момента в който навърши 1 месец, одобриха ни в неврологично поделение на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “, след което продължихме лекуването в Сливен.

След 4 месеца рехабилитация нямаше никакво развиване, даже ръчичката стартира да се изкривява в китката. Така стигнахме до Истанбул. Професор Атакан Айдън го прегледа и сложи диагноза „ Акушерка пареза - горен и междинен вид “. Посъветва ни да продължим с рехабилитацията.

Проведохме един курс рехабилитация в Рибем, където ме образоваха, с цел да продължа упражненията у дома. Малко по-късно резултатът беше на разположение.
Ивайло стартира да движи ръчичката, само че не може да я вдигне догоре и встрани. При ЯМР професор Атакан откри, че би трябвало да се направи отпускаща интервенция, която ще ни коства 7000 евро, които са непостижими за фамилията ни. Операцията е избрана за 30 август!

Надеждата ни е голяма, тъй като виждаме напредъка на Ивайло. Сега сред слънчицето ни и излекуването му стои само сумата от 7000 евро. Моля ви, помогнете да я съберем! Ако всеки помогне с малко, напълно скоро може да забележим детенцето си крепко. Всяко левче и шерване на акцията ни е от голямо значение “.

До момента са събрани малко над 1000 евро. Ако желаете да дарите – линк към платформата и акцията за Ивайло ТУК!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР