Кампания за масова имунизация срещу морбили се провежда вече трети

...
Кампания за масова имунизация срещу морбили се провежда вече трети
Коментари Харесай

Масова имунизация срещу морбили в Северна Македония

Кампания за всеобща имунизация против морбили се организира към този момент трети ден в учебните заведения в Северна Македония. Там е оповестена зараза от този тип шарка. Властите оповестяват за над 11 000 деца, на които липсва една или две имунизации. Обявяването на зараза в цяла Северна Македония предходната седмица беше обяснено с огромния брой болни от морбили от началото на годината - 960, съобщи Българска национална телевизия.

Общинските управляващи са задължени да подкрепят лекарските екипи в работата им в главните и междинните учебни заведения.

Отзивът на родители на неимунизирани деца от понеделник до момента обаче е прекомерно невисок.

Според медиите в Скопие - едвам 44 малчугани са ваксинирани от началото на седмицата. Властите бяха принудени да осведомят особено, че заплащането на законовата санкция от 300 до 600 евро за неимунизирано дете, не освобождава родителите от задължението да ваксинират децата си.

При продължаващ отвод следва наказателна отговорност. В Северна Македония към този момент неимунизирани деца не се одобряват в детските градини и в учебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР