Кампания Спортът срещу зависимостите“ да бъде организирана във Варна. Инициативата

...
Кампания Спортът срещу зависимостите“ да бъде организирана във Варна. Инициативата
Коментари Харесай

Организират кампания „Спортът срещу зависимостите“ във Варна

Кампания „ Спортът против зависимостите “ да бъде проведена във Варна. Инициативата на групата на „ Възраждане “ в Общинския съвет получи поддръжката на членовете на ПК „ Младежки действия и спорт “.

Предвижда се акцията да бъде осъществена в съдействие с Дирекция „ Превенции “ към Община Варна. В спортни зали, където упражняват деца и младежи във възрастови групи 12-20 година, ще има беседи за вредата от зависимостите, в това число на енергийните питиета. Всички спортни клубове ще бъдат поканени да се включат в акцията.

Наред с това ще бъдат направени винили с подобаващ за задачата текст. Участници в идните надпревари на територията на община Варна ще се снимат с тях, а фотосите ще бъдат оповестени в осведомителните канали на общината, страниците на спортните клубове, както и на уеб страниците на учебните заведения, когато става дума за учебни надпревари.

Съветниците от ПК „ Младежки действия и спорт “ дадоха също позитивно мнение за обезпечаване на финансови средства на МФК „ Спартак “ (Варна) в размер на 20 000 лева за присъединяване в Шампионска лига по плажен футбол 2024. Варненският тим ще съставлява страната ни в тазгодишното издание на най-силния шампионат по плажен футбол, който ще се състои сред 7 юни и 17 юни 2024 година в гр. Назаре, Португалия.

Членовете на комисията утвърдиха и включването на няколко спортни клуба в разпределението на средства, планувани в Програма „ Спорт “ 2024, за финансово подкрепяне на тимове и школи, представляващи община Варна. Средствата се разпределят с решение на Общинския съвет.

В началото на съвещанието бяха показани първенци от спортни клубове „ Боил “ и „ Титан “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР