Кампания С 30 км/ч в града ще се проведе в

...
Кампания С 30 км/ч в града ще се проведе в
Коментари Харесай

Кампания С 30 км/ч в града ще се проведе в квартал Таляна

 Кампания " С 30 км/ч в града " ще се организира в квартал " Таляна " по случай Деня на Варнa. Тя цели разпространение на модели на сигурност на придвижването по пътищата, изключително в централните елементи на града, където се следи по-висока централизация на произшествия сред пешеходци и транспортни средства.

Предвидени са демонстрации, спортни действия, занимателни и просветителни игри. Организатори на събитието са Сдружение " Варна – Европейска младежка столица ", Сдружение " Таляна ", в партньорство със Община Варна и Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата “. Инициативата се провежда под егидата на регионалния шеф на Варна Стоян Пасев, със съдействието на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Квартал " Таляна " беше самостоятелен преди няколко години в централната част на Варна с визията да се развива като регион на креативните промишлености. Той беше обект на проучване на пешеходната проходимост в границите на план CityWalk на Община Варна. В резултат бяха направени рекомендации да се вземат ограничения за понижаване на предпоставките за транспортни катастрофи и за възстановяване на достъпността за пешеходци в региона. Една от препоръчаните пилотни ограничения в плана е да се приложи ограничение на скоростта на придвижване на коли до 30 км./ч в целия квартал.

За осъществяване на акцията на 15 август ще бъде спряно придвижването на коли по ул. " Преслав " – от пл. " Независимост " до ул. " Цариброд ", от 9 до 19 часа. За да има достъп до паркинга на пл. " Мусала ", автомобилното придвижване за деня ще бъде в двете посоки в сектора от началото на ул. " Хан Аспарух " до ул. " Одесос ".

Всички живущи,които живеят в региона, ще бъдат предизвестени от уредниците и Министерство на вътрешните работи да реалокират колите си по отношение на безвредното осъществяване на акцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР