Кампания на британските здравни власти призовава хората на възраст от

...
Кампания на британските здравни власти призовава хората на възраст от
Коментари Харесай

Британските здравни власти призоваха хората на средна възраст да не пият алкохол всеки ден

Кампания на английските здравни управляващи приканва хората на възраст от 45 до 65 години да плануват постоянно дни без алкохол, оповестява Би Би Си.

Хората на тази възраст по-често надвишават рекомендациите за най-много 14 алкохолни единици седмично. За тях ограничението на алкохола е по-трудно от здравословното хранене и тренирането.

Лекарите настояват, че дните без алкохол усъвършенстват съня, оказват помощ за намаляване и понижават заплахата от високо кръвно налягане и рак, добавя Българска телеграфна агенция.

"Дните без алкохол дават опция системата да се почисти и черният дроб да почине. Те незабавно се отразяват на съня и на поетите калории " - споделя доктор Джулия Върн, говорителка на британската Агенция по публично опазване на здравето.

Повечето хора признават, че им е по-лесно да не пият един-два дни седмично, в сравнение с изобщо да понижат алкохола, да вземем за пример вместо огромна чаша вино да пият дребна. Анкета на YouGov сподели, че всеки пети човек пие повече от препоръчваните най-много 14 алкохолни единици седмично. Две трети признаха, че да понижат алкохола им е по-трудно, в сравнение с да се откажат от нездравословната храна или да лимитират цигарите. За множеството хора на междинна възраст пиенето е част от общуването или метод за релаксиране след сложен ден. То е табиет и част от живота. Четиринайсет алкохолни единици са шест половинлитрови бири, или седем 175-милилитрови чаши вино, или 14 шота концентрат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР