Кампания казват, че няма законово задължение да го вземат предвид,

...
Кампания казват, че няма законово задължение да го вземат предвид,
Коментари Харесай

Трябва ли бременните жени да бъдат пощадени от затвора? - Съветът за издаване на присъди преразглежда въздействието на затвора върху неродените бебета 

Кампания споделят, че няма законово обвързване да го вземат поради, а съдиите постоянно не го вършат - и че неродените бебета са изложени на риск в пандиза и не би трябвало да бъдат осъдени за закононарушенията на майка си.

Други настояват, че бременността не би трябвало да се употребява като опрощение за отбягване на наказването.

Sky News беседва с три дами, които са бременни в затвор и разказват плашещо, изолиращо и унизително прекарване.

Една, която ще назовем „ Оливия “, сподели, че изпращането в пандиза бременна е било „ травматично, което не може да се опише, ужасяващо, самотно и надълбоко тревожно “.

Тя сподели: „ Няма акушерки, няма денонощна поддръжка. Ако някой има незабавна здравна помощ, какъв брой комплекта ключове са нужни, с цел да отключите всички порти, с цел да преминете? И това е преди можете даже да влезете в пандиза, с цел да заведете парамедиците или акушерката при дамата. "

" Лежа в легло с кръв "

Друга, " Сузи ", сподели, че нямаше към кого да се обърне, когато си намерения, че е изродила бебето си в килията си.

Изображение: 'Сузи' сподели, че няма към кого да се обърне

Тя сподели: " Те не схванаха, че съм към момента лежи в легло от кръв " и добави, че е имала " ужасяващо очакване " през целия уикенд, с цел да се ревизира положението й със скенер.

Сузи споделя, че животът в пандиза е несъответствуващ за бременна жена: " Аз огладнях доста повече и ми споделиха, че няма да ми обезпечат повече храна и нямах матрак за бременни.

„ Чувствам, че до момента в който наддаваш повече тегло, тялото ти се натоварва в леглото и прекарваш ужасно доста време в стаята си. "

Раждане с белезници

Трета жена " Анна ", която също желае да остане анонимна, я разказва претърпява като „ унизително “ и споделя, че е родила, до момента в който е била вързана с белезници на чиновник в пандиза.

Нарушителите на ниско равнище ще бъдат освободени предварително съгласно проектите за освобождение затворническо пространство

Изображение: „ Никой не пристигна “, споделя „ Анна “

Тя споделя, че служителят на реда „ ми сподели да съм признателен, че ми поставя дълги, а не къси белезници “. Това са маншети с по-дълга верижка.

Анна споделя, че едвам когато е имала втора бременност отвън пандиза, е схванала какъв брой некачествени са грижите за дамите зад решетките.

Тя сподели, до момента в който беше в пандиза: „ Имах срещи, които бяха пропуснати. Имах сканиране, което предстоеше. В последна сметка го пропуснах няколко пъти, тъй като в никакъв случай нямаше личен състав, който да ме одобри.

„ Накрая отидох и ме преведоха през предната част на болничното заведение с белезници. Това е доста унизително и унизително. "

Тя добави: " Когато започнах да раждам, беше рано сутринта в 5.30 сутринта. Натиснах звънеца на мобилния си телефон. Един служител на реда ми сподели, че скоро някой ще пристигна при мен. Но никой не пристигна.

" Натиснах го още три, четири пъти. Никой не пристигна. Едва по-късно ме отключиха в това време, когато отключиха останалата част от площадката. "

Анна добави: „ Не видях здравната сестра до към 9.30 сутринта. Седнах в кола за спешна помощ, с цел да отида в болничното заведение, преди към 10.30 сутринта. Казаха ми, че колата за спешна помощ е там, само че тя чака отвън портите, тъй като трябваше да мине инспекция за сигурност, с цел да влезе в пандиза. "

Данните на Министерството на правораздаването демонстрират, че три раждания са станали в пандиза или при пренос до болница през 2021-22 година

Случаят на Айша Клиъри

През юли тази година следствие откри, че е асъдействало за възможностите за оцеляване на бебето Айша Клиъри, родено от пандизчия в HMP Bronzefield в Съри.

Нейната 18-годишна майка, Риана Клиъри, роди сама в килията си в нощта на 26 септември 2019 година Тя се обади за помощ, само че никой не пристигна. Айша беше открита мъртва в килията на идната заран.

Изображение: Риана Клиъри роди сама в HMP Bronzefield

Доклад на омбудсмана за гибелта на Айша, оповестен през септември 2022 година, освен подлага на критика грижите за Риана, само че направи и по-широко умозаключение, че „ всички бременности в пандиза би трябвало да се третират като високорискови заради обстоятелството, че дамата е заключена зад врата за забележителен интервал от време “.

Кампания споделят, че затова следва, че всяка затвор за бременна жена е и присъда за рискова бременност - и опасност за бебето. Но дамите, с които разговаряхме, споделят, че бременността им не е била взета под внимание при произнасянето на присъдата им.

Изображение: Протестиращите водят акция против бременните дами да отиват в пандиза

Прочетете повече:
Прогнозирано повишаване на затворническата популация от дами е „ необикновено обезпокоително “

Затворът „ в никакъв случай не е безвредно място “ да си бременна

Говорейки на бдение, извършено пред Министерството на правораздаването в чест на годишнината за раждането и гибелта на Айша, Джейни Старлинг от акцията Level Up сподели: „ Толкова е явно, че пандизът в никакъв случай няма да бъде безвредно място за зачеване.

„ Бременните дами в пандиза са седем пъти по-вероятно да претърпи мъртво раждане, два пъти по-вероятно да роди недоносено дете, което се нуждае от специфични интензивни грижи и в последна сметка дълготрайната контузия на майка и дете е опустошителна. “

Изображение: Джейни Старлинг: „ Затворът в никакъв случай няма да бъде безвредно място за зачеване “

Тези причини се поддържат от Кралския лицей по акушерство и Кралския лицей по акушерство и гинекология и ще доведат до решението на Съвета по присъдата дали бременността би трябвало да бъде по-голямо смекчаващо деяние фактор при вземането на решение дали някой да отиде в пандиза - сравнен с нуждата от наказване на хората, които правят закононарушения.

Говорител на Министерството на правораздаването сподели: „ Задържането под стража постоянно е последното средство за дамите и самостоятелните съдии към този момент обмислят намаляване фактори, като бременност, при вземането на решения за присъди.

„ През последните години направихме обилни усъвършенствания в наличната поддръжка за бременни дами в ареста. Това включва наемане на профилирани чиновници за връзка с майката и бебето във всеки затвор за дами, осъществяване на спомагателни инспекции за благосъстоянието и усилване на скрининга и поддръжката на обществените служби, тъй че бременните пандизчии да получават грижите, от които се нуждаят. "

Консултацията е отворена сега за подаване и те би трябвало да разгласяват констатациите си на 30 ноември тази година.

Всички нови насоки за съдиите ще влязат в действие идващия април.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР