Кампания Хартиева война започва в пловдивски училища. Нейни инициатори са

...
Кампания Хартиева война започва в пловдивски училища. Нейни инициатори са
Коментари Харесай

Хартиена война започва в пловдивски училища

Кампания " Хартиева война " стартира в пловдивски учебни заведения. Нейни основатели са община Пловдив и организацииите по оползотворяване на боклуци от опаковки „ Екоколект” АД и „ Булекопак” АД. Инициативата ще се организира от 6 – 17 ноември. В нея могат да вземат участие всички учебни заведения на територията на регионите „ Източен”, „ Северен”, „ Южен” и „ Западен”.

Кампанията ще има спортен темперамент. За 10 дни участниците ще би трябвало да съберат допустимо най-голямо количество боклуци от хартия (вестници, списания, книги, тетрадки, брошури и др.). Участникът, който събере най-голямо количество хартиени боклуци печели надпреварата.

Към момента са подадени 6 заявки за присъединяване в акцията. Срокът за подаване на заявките е до 3 ноември. Тези учебни заведения, които имат предпочитание да се включат и не са го създали могат да го създадат на email: [email protected]. Заявлението би трябвало да съдържа: название на учебното заведение, адрес, лице за контакт, тел. номер и email.

Целта на акцията е дасе построи ангажираност в младите към отговорно отношение към отпадъците и да се покаже по какъв начин ежедневните ни привички се отразяват върху околната среда.

Събраните боклуци ще бъдат извозвани за авансово отнасяне и предаване на крайни преработватели за преработване.

За производството на един звук вестникарска хартия, е нужна дървесината на 24 дървета. Ако вместо да изхвърляме вестниците, които четем, ги слагаме в контейнера за разделно събиране, спасяваме от отрязване доста дървета, икономисваме големи количества вода, нужни за производството на първична хартия и понижаваме замърсяването на въздуха с 73%, изясняват уредниците.



тагове хартиена война акция учебно заведение отпадък
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР