Кампания 2020 по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн,

...
Кампания 2020 по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн,
Коментари Харесай

Кампания 2020 за директните плащания в земеделието тръгна онлайн

Кампания 2020 по главните схеми на директните заплащания потегли онлайн, както даде обещание изпълнителният шеф на ЗФ „ Земеделие “ Васил Грудев. Земеделските стопани към този момент могат да обрисуват площите си онлайн за Кампания 2020 година в създадената от Държавна фирма „ Земеделие “ – Разплащателна организация Система за електронни услуги (СЕУ). Това гласи и Заповед на изпълнителния шеф на фонда.

Всеки собственик с дейна регистрация в СЕУ може да вкара и изпрати към Интегрираната система за администрация и надзор (ИСАК) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подкрепяне, които декларира за тазгодишната акция. Информацията включва пространствени данни за употребяваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК дружно със схемите и ограниченията, по които стопанинът кандидатства. След това претендентът следва да посети персонално общинската работа „ Земеделие “, където би трябвало да ревизира дали данните му са правилно нанесени и да завърши заявката си.

Държавна фирма „ Земеделие “ интензивно работи в посока цифровизация на процесите, които управлява, съобщи изпълнителния шеф на институцията Васил Грудев. Тази цел е в синхрон с целите на българското държавно управление и в отговор на желанието на Европейски Съюз за цифровизация на селското стопанство за рационализация, точност и по-висока конкурентост на бранша. Изпълнението на тази задача ще докара до понижаване на административната тежест, ще облекчи работата и отговорностите на всички бенефициенти на ДФЗ - РА.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР