Камп ноу е един от вариантите за арена на обединителния

...
Камп ноу е един от вариантите за арена на обединителния
Коментари Харесай

"Камп ноу" може да приеме обединителния мач между Джошуа и Паркър

Камп ноу " е един от разновидностите за сцена на обединителния боксов мач в тежка категория сред Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър. 28-годишният англичанин и 25-годишният новозеландец са на финалната права в договарянията за дуел през март или първата седмица на април следващата година.

Джошуа има три от петте международни трофеи в тежката категория - на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Паркър държи пояса на Световната боксова организация (WBO).

Промотърът на Джошуа Еди Хърн съобщи, че чака завършване на договорката до две седмици. Той възнамерява идната седмица да се срещне персонално с Дейвид Хигинс, който съставлява Паркър.

" Причината да предложа Барселона е, тъй като знам, че англичаните обичат да вървят в Испания и ще има доста чужденци. Те може би нямат потребност от туристи. Вероятно даже си мислят, че имат прекалено много. Но един мач подобен мач отвън туристическия сезон ще би се отразил добре стопански ", сподели Хигинс пред " Скай спортс ".

" Камп ноу " е с потенциал от 99 хиляди места, което би трансформирало дуелът сред Джошуа и Паркър в един от най-посетените в актуалната история на бокса. " Казвам го като предложение, без към момента да сме имал съответни диалози ", посочи Хигинс.
В щаба на Джошуа желаят дуелът да е на английска земя, само че не изключват други варианти. " Има разновидности - стадион " Милениум " в Кардиф, " Туикънъм " в Лондон. Проблемът е, че доста от огромните футболни игрища не желаят теренът им да бъде употребен в тази част от сезона ", изясни Хърн.

По думите му една от евентуалните арени на конфликта е зала " О2 сцена " в Лондон, само че по-вероятно е мачът да бъде на стадион. " Това е съединителен мач. Защо да вършим мач пред 16 000 фенове, когато можем да съберем 80 000, сподели още Хърн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР