Камишли. Колона от американски войски влезе в събота, под прикритието

...
Камишли. Колона от американски войски влезе в събота, под прикритието
Коментари Харесай

ТАСС: Колона от американски военни се върна в Сирия

Камишли. Колона от американски войски влезе в събота, под прикритието на хеликоптери, в сирийската провинция Хашек от територията на прилежащ Ирак, заяви сирийската държавна осведомителна организация SANA, представена от TACC .
Според информацията конвоят, който е мина иракско-сирийската граница през контролния пункт Ел Валид, се състои от 13 единици бронетанкова техника и няколко десетки американски военни.
Според организацията американските сили са пристигнали в базата в Касрук, която се намира на автомагистралата Камишли-Тел-Тамер.
В петък американският министър на защитата Марк Еспър в Брюксел разгласи желанието на Вашингтон да разположи наземни механизирани сили в североизточна Сирия, с цел да отбрани нефтените залежи и да предотврати потреблението им от бойци на терористичната формация " Ислямска страна ". Според ръководителя на Пентагона Съединени американски щати ще подхващат ограничения за попречване на контрола на „ Ислямска страна “над нефтените запаси.
Командирът на обединението " Сирийски демократични сили ", доминирана от кюрдските формирования, Мазлум Абди съобщи на 24 октомври, че продължава да си сътрудничи с американските сили. Според него президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в телефонен диалог му е удостовери, че " американските войски ще останат на изток от Ефрат дълго време ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР