Камионите, превозващи крайно необходимата помощ за ивицата Газа, се претърколиха

...
Камионите, превозващи крайно необходимата помощ за ивицата Газа, се претърколиха
Коментари Харесай

Най-новото | Изграденият от САЩ кей започва да превозва помощ за Газа

Камионите, пренасящи извънредно нужната помощ за линията Газа, се претърколиха през новопостроения плаващ пристан в Съединени американски щати в обсадения анклав за първи път в петък, защото израелските ограничавания върху граничните пунктове и тежките боеве попречват достигането на храна и други хранителни запаси до хората там.

Пратката е първата в интервенция, която американските военни чакат да доближи до 150 камиона дневно, влизащи в линията Газа, до момента в който Израел натиска южния град Рафах и неговата 7-месечна атака против Хамас не престават. Никаква храна не е влизала през двата съществени гранични пункта в южната част на Газа повече от седмица. Около 1,1 милиона палестинци са на ръба на гладната гибел, съгласно Организация на обединените нации.

На окупирания Западен бряг десетки израелски протестиращи нападнаха камион в четвъртък в явен опит да попречат на помощта да стигне до Газа, пребивайки водача му и го подпалихте. Израелските военни споделят, че бойците са пристигнали на мястото късно денем и са се пробвали да отдел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР