Камионите Mercedes Benz вече ще са с етикет произведено в

...
Камионите Mercedes Benz вече ще са с етикет произведено в
Коментари Харесай

Daimler ще произвежда камиони Mercedes Benz в Китай

Камионите Mercedes Benz към този момент ще са с етикет " създадено в Китай ".

© Michaela Rehle Германският авто колос Daimler възнамерява да създава тежкотоварни камиони Mercedes Benz в Китай. Това се удостоверява от два източника и документи, с която се е сдобила Reuters. Производството ще е в заводите на китайския сътрудник на компанията.

Проектът

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През март 2016 година от управлението на Daimler оповестиха, че ще създават тежкотоварните камиони Actros в Китай до края на десетилетието. От тогава до в този момент от компанията не са съобщавали нищо друго за плана.

Той укрепва съдействието сред Daimler и китайския им сътрудник за произвеждане на камиони Beiqi Foton. Това се случва директно след покупката на 5% от акциите на Daimler от Beijing Automotive Group.

" Производството на камионите Mercedes Benz е планувано преди години, тъй че няма нищо общо със скорошната договорка за покупка на акции от BAIC Group в Daimler ", твърди източник на Reuters.

Производството

В резултат на реализирането на плана Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA) ще прибави към продуктовата си линия Actros. До момента те произвеждаха камиони Auman. Китайският сътрудник на немската компания възнамерява да усили производството си от 60 хиляди до 100 хиляди камиона годишно. Това стана ясно след обява в уеб страницата на компанията. Стойността на тази инвестиция не е известна.

Освен това се планува построяването на трети цех, в който ще се създават и от двата модела камиони, настояват източници на Reuters.

Камиони с етикет " създадено в Китай "

Всички камиони Mercedes Benz, които се продават в Китай сега, са импорт и са доста по-висок клас от тези, които се създават в страната.

От създадените в взаимното дружество на Daimler и Foton са продадени малко под 100 хиляди камиона. Основна спънка за това е неналичието на добра верига за доставки в Китай. От фирмите се стремят да преодолеят казуса и да усилят продажбите.

Годишните продажби на товарни коли в Китай са положителни с помощта на увеличаващата се електронна търговия и подобряването на инфраструктурата и логистиката. За първите седем месеца от годината в Китай са продадени 732 хиляди товарни камиона, което е с 1.4% по-малко от същия интервал предходната година. На фона на това продажбите на коли в страната са се свили 13.5%.

Други огромни производители на камиони в Китай са FAW, Dongfeng и Sinotruk.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР