Камиони с ядрено гориво са били подложени на въоръжена атака

...
Камиони с ядрено гориво са били подложени на въоръжена атака
Коментари Харесай

Наркогрупа обстрелва конвой с ядрено гориво в Бразилия

Камиони с нуклеарно гориво са били подложени на въоръжена офанзива на автомагистрала в бразилския щат Рио де Жанейро във вторник, до момента в който са прекосявали край общественост, следена от наркобанда. Членове на наркогрупата са разкрили огън по конвоя , написа вестник O Globo.

Въоръжена полиция, ескортирала конвоя, е отвърнала на огъня , до момента в който камионите са превозвали уран до намираща се наоколо нуклеарна централа.

В региона, където постоянно поражда принуждение, има два нуклеарни реактора.

Нападението е станало на към 200 километра от Рио де Жанейро . Камионите са стигнали до АЕЦ Angra 2 с към 30 минути забавяне, оповестиха от нуклеарната организация на страната.

Държавната нуклеарна организация Eletronuclear разясни в известие, че уранът е в " естествено положение " и не съставлява заплаха за популацията. Допълва се, че конвоят е минавал през регион, където е имало престрелка и не е бил нападнат.

Обикновено конвоят е от към пет-шест камиона и е ескортиран от полиция, разгласи представител на организацията пред " Гардиън ". Камионите са били натоварени с ураново гориво, предопределено за АЕЦ Angra 2 - в употреба от 2001 година

Но представител на пътната полиция в Рио де Жанейро съобщи, че конвоят е бил обстрелван.

Няма задържани или ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР