Камиони на Червения полумесец, съдържащи хуманитарна помощ, започнаха да навлизат

...
Камиони на Червения полумесец, съдържащи хуманитарна помощ, започнаха да навлизат
Коментари Харесай

„Капка в морето“: Отвориха граничния пункт „Рафах“ за 20 камиона с хуманитарна помощ за Газа

Камиони на Червения полумесец, съдържащи филантропична помощ, започнаха да навлизат в линията Газа

Граничният пункт „ Рафах “ сред Египет и Ивицата Газа бе отворен за доставка на филантропична помощ за палестинския анклав, блокиран след нападението на „ Хамас “.

На фрагменти, показани от египетската държавна телевизия, се вижда по какъв начин камиони минават през пункта.

Не е ясно какъв брой време ще остане вдигната бариерата като информацията е, че Израел до момента се е съгласил да допусне 20 камиона в Газа.

Марк Оуен Джоунс, помощник професор по Близкия изток в университета Хамад Бин Халифа в Доха, споделя пред Ал Джазира, че докладваните 20 камиона с филантропична помощ, влизащи в Газа, са „ безусловно нищожен брой “.

„ Около 100 000 тона помощ са задоволителни, с цел да поддържат половин милион души за една седмица. Като вземете поради, че има два милиона души [в Газа] и единствено част от тази помощ минава, какво ще направи това? “, пита той.

„ Помощта, която идва, също е в допълнение към обстоятелството, че съществуващите ресурси и доставки в Газа към този момент са изчерпани. Наистина, това е капка в морето от това, което се изисква “.

Малко по-рано посолството на Съединени американски щати в Израел сподели, че граничният пункт „ Рафах “ ще бъде отворен за чужденци, които желаят да изоставен линията Газа.

Над 200 камиона, натоварени с общо към 3000 тона филантропични доставки, чакат от дни на Синайския полуостров от египетската страна на границата. Палестинците в блокираната линия Газа изпитват обезверена потребност от помощ, защото стартират да изпитват дефицит на храна, медикаменти и вода, отбелязва АП.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР