Камион в училищен двор в Пловдив стана част от специална

...
Камион в училищен двор в Пловдив стана част от специална
Коментари Харесай

По нетрадиционен начин пловдивски деца учат за пътната безопасност

Камион в учебен двор в Пловдив стана част от специфична акция, отдадена на пътната сигурност. Международната стратегия „ Виждаш ме, виждам те " коментира на децата реакциите и разпоредбите за придвижване, когато велосипедисти и тежкотоварни камиони споделят обстановки на пътя.

Пловдив

Повече от 50 деца от пловдивското учебно заведение „ Васил Левски " имаха опция да влязат в кабината на съвременен камион. Да седнат зад кормилото и благодарение на инструктор сами да открият най-опасните места, в които велосипедистите стават невидими за водача.
Веселин Стоянов - шеф на транспортна компания: Автомобилът има избран брой огледала - 6 на брой, и все пак видимостта на велосипедите до кабината на лидера е с известно усложнение. И децата ще схванат доста ясно къде не би трябвало да се нареждат.
Демонстрациите развиват рефлекса на учениците като колоездачи. Дават им друг взор върху придвижването. И съгласно педагозите значимото е, че това се случва директно преди лятната почивка.
Гергана Витева - шеф СУ „ Васил Левски ": Те виждат една доста друга позиция от камиона, тъй като доста мъчно е да влезеш в обувките на другия, да се поставиш на негово място, тъй че концепцията е чудесна и считам, че през днешния ден те ще си тръгнат с един различен взор към сигурността на улицата.
Кампанията е подкрепена от Главна дирекция " Национална полиция " и регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи. А демонстрацията в Пловдив трансформира учебния двор в самобитен образователен полигон.
контрольор Ботьо Гиргинов - Пътна полиция Пловдив: Тук в действителна конюнктура, само че в предпазена среда даваме опция децата сами да попаднат в съответна обстановка. По-добре тук, на място, в този момент да се замислят, да ги предпазим излизайки след това отвън учебния двор.
Международната просветителна стратегия „ Виждам те, виждаш ме " се организира в 20 страни по света. У нас тя се провежда от логистична компания, която всяка година изминава 20 млн. километра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР