Камион с 39 тела беше открит във Великобритания. Той е

...
Камион с 39 тела беше открит във Великобритания. Той е
Коментари Харесай

​Камион с 39 тела беше открит във Великобритания

Камион с 39 тела беше открит във Англия. Той е с българска регистрация от Варна и е на името на компания на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е задържан. Той е млад мъж от Северна Ирландия. Идентификацията на жертвите е в ранен стадий. Британската полиция не оповестява каква е тяхната народност.

Полицията в графство Есекс, където е открит контейнерът с телата даде първична информация.
Пипа Милс, полиция на Есекс: Малко преди 1.40 сутринта през днешния ден получихме сигнал, че избран брой хора са открити в камион на Истърн Авеню в Грейс.Смятаме, че камионът е от България и е пристигнал в Обединеното кралство през Холихед на 19 октомври.Спасителните екипи пристигнаха на място, само че всички 39 души са починали. Първоначални данни приказват, че един от тях е младеж, другите са възрастни. Шофьорът на камиона - 25 годишен мъж от Северна Ирландия е задържан по съмнение за ликвидиране. На този стадий не сме открили от кое място са жертвите. Идентификацията им ще бъде дълъг развой.
По-късно стана ясно, че водачът на камиона с ремарке се споделя Мо Робинсън от Портадаун. Според полицията, ТИР-ът е пътувал от Зеебрюге в Белгия към Пурфлет в Англия и е бил на док в Търок на левия браг на Темза, половин час след среднощ.

Холихед, откъдето е влезнал е пристанище в Уелс и е входна точка за превоза от Ирландия. Намира се на съвсем 6 часа път от Лондон. Ирландският министър председател Лео Варадкар даде обещание следствие.
 По информация на По информация на "По света и у нас " камионът в Есекс е с българска регистрация
Британската полиция откри мъртви 39 души в камион в град Грейс на 32 километра от Лондон. Смята се, че камионът е пристигнал от България. Посланикът ни в...

Според представител на Асоциацията на товарните транспорти в Северна Ирландия, в случай че камионът е тръгнал от България,то влизането му през Холихед е необикновен маршрут. Той счита,че поради засилените ограничения за сигурност в Дувър и Кале,пътят от Шербург или Роскот във Франция и оттова до Дъблин и след това до Уелс е по-използваем.Този факт усилва съмненията за предумишлено каналджийство.Водещата английска организация за Борба с проведената престъпност изпрати на място свои чиновници.
Борис Джонсън, министър председател на Англия: Това е невъобразима покруса. Знам, че мислите и молитвите на всички са за тези, които изгубиха живота си и за техните близки.
Не е открито къде по маршрута са се качили хората.По прилика с предходни случаи, има възможност да са мигранти и да са починали от задушаване или обезводняване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР