Камила се превърна в звезда в социалните мрежи, без да

...
Камила се превърна в звезда в социалните мрежи, без да
Коментари Харесай

Камила измина 100 км през пустиня, за да се върне при любимия си стопанин

Камила се трансформира в звезда в обществените мрежи, без да подозира. Животното вървяло 100 км през пустинята Гоби в Китай, с цел да се върне при своя обичан притежател, който преди този момент бил заставен да я продаде.

Темур е овчар от китайския самостоятелен регион Вътрешна Монголия. Миналия октомври продава своя камила на един от приятелите си. 8 месеца по-късно, на 27 юни, животното напуща новото си стопанство, с цел да се насочи към своя същински дом - при Темур.

Камилата поема през суровия пейзаж на пустинята Гоби. Седем денонощия върви през горещи пясъци, пресъхнали реки, надвиснали скали, минава даже през телени огради.

" Тези белези са останали от бодлива тел, до момента в който е вървяла насам. Раните още не са напълно заздравели. За нея би трябвало да е било тежко това пътешестване ", споделя Темур.

Намира я овчар, който се свързва със притежателя й и той идва да я вземе. Срещата е трогателна, а посрещането е маркирано с обичайната гала от обичаите на локалните хора.

" Тя е на 20 години. Повече в никакъв случай няма да я продам. Извървяла е толкоз дълъг път, с цел да се върне. Няма да я вързвам, няма да я яхвам, няма да разреша никой да я нарани. Сега тя е свободна да прави каквото й се прииска ", безапелационен е стопанинът на животното.

След тежкото тестване, камилата към този момент е част от фамилията на Темур, а историята за нейния избор да откри пътя към дома въодушеви милиони китайци в обществените мрежи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР