Камерният оркестър на Ла Скала ще открие новогодишния музикален фестивал

...
Камерният оркестър на Ла Скала ще открие новогодишния музикален фестивал
Коментари Харесай

Емануеле Педрани в специално интервю за БНТ

Камерният оркестър на Ла Скала ще открие новогодишния музикален фестивал в НДК. Началото е на 15 декември, а музикантите ще посветят концерта на италиански композитори и любовта, която носи музиката.

Контрабасистът и пианист Емануеле Педрани е измежду музикантите в влиятелния оркестър. Преди гостуването си в България той даде и особено изявление за Българска национална телевизия.

За Емануеле Педрани музиката значи шерване. Най-често нотите му описват за природата и традициите.
Емануеле Педрани: Харесвам смесицата сред западната музика и източното звучене. Но с цел да се получи добра импровизацията, би трябвало да почувстваш и хората, и техните усети. Повлиян съм много и от музиката на Балканите, и на Стравински. Това звучене има значима роля и в развиването на актуалната музика.
Любовта му към музиката е разграничена сред пианото и контрабаса. Най-често я извършва с оркестър, който няма няма потребност от показване - “Cameristi della Scala ".
Емануеле Педрани: Глобализацията дефинира в огромна степен метода, по който живеем. В този свят за мен е значимо “Cameristi della Scala ” да продължи да бъде знак на вълшебния тон. Но още по-голям е методът, по който усещаме музиката - да ни изпълва с хубост, обич и пристрастеност.
От Барока до актуалната музика. В богатият репертоар на “Cameristi della Scala ” своето особено място намират и по-малко известни италиански от произведения от XIX век.
Емануеле Педрани: Пред българската аудитория ще представим най-вече музика на италиански композитори. Ще има както симфонична музика, по този начин и италиански фолклор. Подготвили сме и творби на Росини, който се свързва с младостта и новаторството и разцвета.
Младите гении ще отстояват мотото на тазгодишния музикален фестивал в НДК. То гласи, че музиката е сила. Започва на 15 декември, с цел да прелее в Новогодишния концерт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР