Камерната зала за изложби се намира в сградата на бившата

...
Камерната зала за изложби се намира в сградата на бившата
Коментари Харесай

Видин има своя първа камерна зала за изложби

Камерната зала за изложения се намира в постройката на някогашната Турска поща, известна през днешния ден като Библиопоща. При откриването й заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков изрази удовлетворението си, че „ Видин се снабдява с нова изложбена зала и тя се обитава в емблематичната постройка  бившата Турска поща “. Пасков приветства присъстващите от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име и поздрави д иректора на библиотеката Десислава Иванова и нейния екип за самодейността и за ентусиазма, с който трансформират своите хрумвания, за техния труд, старания и непримиримост. „ Видин има потребност от място като това, където да се сплотяват изкуството и културата в едно “, съобщи Пасков.
Събитието се провежда от Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев ”. С тази нова зала се възраждат обичаи от предишното, когато в постройката също е имало експозиции на картини. Десислава Иванова разяснява, че в камерната зала могат да демонстрират творбите си освен одобрени създатели в региона на изкуството, само че и такива, които към момента нямат опит и че новата зала е с отворени порти за всеки създател.
Първата експозиция в новата зала стана независимата галерия на художника Радостин Иванов.Той е роден в Лом и тази галерия е поредна за творчеството му. Заместник-кметът пожела на надарения художник доста ентусиазъм и креативна сила, с цел да се радва на плодовете на своя труд и отсега нататък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР