Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища

...
Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища
Коментари Харесай

АПИ успокоява: Камерите в населените места не следят за винетки и тол

Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища в обитаемоте места, не се употребяват за надзор и правоприлагане за платени е-винетки или тол такси. Това оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

От АПИ разясняват, че тези камери имат спомагателни функционалности - данните от тях служат за подкрепяне на битката със сивия бранш в транспортната активност, както и за мониторинг на трафика. Камерите следили и придвижването на тежкотоварните транспортни средства във връзка с пътната сигурност.

21% от първокласните пътища у нас минават през урбанизирани територии по данни на Пътната организация. Общо 41 са стационарните рамки с камери на тол системата, ситуирани в обитаеми места.

От АПИ прецизират, че в случай че дадена община, в която има обитаемо място с рамка на тол системата сред знаците за начало и завършек на обитаемото място, реши да реалокира табелите, тъй че камерите да попаднат отвън него, информацията от устройствата ще служи за надзор и правоприлагане за е- винетка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР