Камери заснеха как български полицай удря шамар на турски тираджия

...
Камери заснеха как български полицай удря шамар на турски тираджия
Коментари Харесай

Турски тираджия засне как български катаджия му удря шамар

Камери снимаха по какъв начин български служител на реда удря пестник на турски камионджия край София. Клипът, който се популяризира в Турция, демонстрира по какъв начин катаджия слиза от патрулката и удря пестник на водач, спрян за инспекция.

Турските медии предават историята на Мухсин Казан,който твърди, че полуцаят му е протегнал ръка, тъй като той е отказал да даде рушвет.

52- годишният Казан, който работи като водач на камион в интернационална спедиторска компания в Турция, прави противоположен курс към родината си, когато на автомагистралата сред „ Ихтиман” и София той е спрян от полицейски патрул с претекста, че изпреварва погрешно. Според Казан униформените не са подхванали никакви дейности по отношение на останалите български водачи, които са били в нарушаване.

„ В тира ми има камери, помолих ги да ги погледнат. Полицията ми сподели първо, че имам санкция и по-късно прибавиха: „ Няма да има наказване, дай за чорба и кафе. “ Те говореха между тях, тъй че направих крачка-две назад”, споделя Мухсин Казан.

Когато турският жител е споделил просто да създадат каквото е належащо, служителят на реда слязъл от патрулката и му блъснал плесница.

„ Залитнах в този миг. Той ме хвана за ръката и сподели: „ шофьорска брошура “. Минахме в профил на транспортното средство, където камерата не снимаше. Полицаят сподели, че няма да имам проблеми, в случай че му дам 100 евро. Аз отвърнах, че пари не давам, тъй като ме удари, имам и камера в тира, която ще ми послужа. След като желаех да създадат каквото е належащо, те написаха протокол и желаеха да го подпиша, аз не го подписах, тъй като не приказвам български. Не подписвам нищо, което не знам. „ Тук комшия, има български и английски”, сподели служителят на реда. Аз отговорих, че и британски не знам. Тогава трябваше да очаквам транспортната полиция, а те ми споделиха, че имам санкции от 500 и 1000 евро”, прибавя още турският жител.

Междувременно Казан се е обадил на компанията, с цел да изиска видеозаписите, които по- късно изпратил в турското посолство в София, като са подхванали ограничения.

Казан декларира пред турските медии, че полицията в България редовно желае подкупи, по тази причина той е дал публичност на случилото се, като приканва всички водачи да си конфигурират камери в транспортните средства, с цел да бъдат предпазени.

TrafficNews изпрати питане по проблема до пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, чакаме тяхната позиция по случая.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР