Камери са заснели Любка Гечева и Георги Малински от 6-то

...
Камери са заснели Любка Гечева и Георги Малински от 6-то
Коментари Харесай

Полицаите са съпровождали поршето на Любенов минути преди катастрофата


Камери са снимали Любка Гечева и Георги Малински от 6-то районно да карат с над 100 километра в час след колата на Димитър - обвинявания за гибелта на френски жител. Те са съпровождали автомобила на Любенов минути преди удара на Околовръстно шосе.

Това оповестиха от Софийската градска в особено изявление за bTV.

„ Патрулен автомобил, до момента в който извършва служебните си отговорности, в обслужван от него регион да се движи тук-там със скорост над позволената за сектора. Т.е. със скорост от 100 км в час, без да направи опит да прекрати придвижването на непозволено движещия се автомобил на обвинения. Без включени сигнални светлини “, сподели Десислава Петрова, представител на Софийската градска прокуратура.

Камерите демонстрират и друго – по какъв начин служителите на реда стават очевидци на злополуката.

„ Те преустановяват, стопират придвижването, връщат на заден ход, в този миг автомобилът излиза от обсега на камерата. По джипиес устройството се открива, че той изминава на заден ход към километър, след което по сигнал, предаден от оперативната дежурна част, защото са били най-близкия намиращ се засечен в периметъра на злополуката автомобил, се връщат “, сподели още представителят на СГП.

На този стадий няма доказателства служителите на реда да са поискали или получили рушвет от Любенов.

„ Неговата версия е, че е бил спрян от служителите на реда, че те не са му поискали никакви документи за инспекция, че служителят на реда го попитал какво ще прави, може ли да почерпи, той споделил, че има 200 лв., служителят на реда взел 200 лв., с цел да го съпроводи до някъде “, сподели Десислава Петрова.

Любенов твърди още, че преди да се качи зад кормилото на поршето си, е повикал Drink and Drive. Днес притежателят на компанията се яви за разпит в съда, само че не пожела да приказва пред нашия екип.

Докато следствието тече, полицайката Любка Гечева към момента поддържа профилите си в обществените мрежи. Няколко дни преди злополуката тя разгласява клип, на който играе кючек.

Прокуратурата отговори на изказванията на Министерство на вътрешните работи, че са отказали да задържат служителите на реда след нещастието.

„ Ние научихме за това, че има информация за някакви непозволени дейности от страна на Министерство на вътрешните работи от медиите. Нито в самото дело за злополуката имаше такива данни под каквато и да е форма, нито прокурорът беше известен по какъвто и да било метод за сходна информация “, Десислава

В показанията си двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи споделят, че са спрели Любенов за инспекция, само че го пуснали, тъй като миришел „ на парфюм, а не на алкохол “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР