Камери да следят шофьорите, които преминават по булевард Цар Борис

...
Камери да следят шофьорите, които преминават по булевард Цар Борис
Коментари Харесай

Искат камера за скорост в столичния квартал Княжево

Камери да наблюдават водачите, които минават по бул. „ Цар Борис III " в “Княжево ” желаят от Българската асоциация на потърпевши при произшествия. Те сигнализират, че пътят е рисков, колкото този край Своге, на който през 2018г. рейс се прекатурна и лиши живота на 17 души. От асоциацията са изпратили писма до всички виновни институции за проблематичния сектор.

София

Булевард " Цар Борис III " е входът към столицата откъм Перник. Движението в този миг е доста засилено. Две са лентите пуснати в посока София, една е в посока Перник. Проблемът на жителите е, че придвижването тук се реализира с огромна скорост, макар че е обитаемо място и има ограничаване на скоростта.
Йорданка Гочева - гражданин на " Княжево ": Проблемът се яви след ремонта в края на 2017 година, когато от двулентов двупосочен път се направи трилентов път - нарушаване на всички правила на планиране и поддръжка на пътища. За страдание, тъй като пътят бил от републиканската пътна мрежа, АПИ отговаряла единствено за платното от борд до борд, Столична община за организацията, а локалната администрация за тротоарите. И затова отговорността се трансферира сред всички институции и пострадали са жителите нацяло " Княжево ". След трилентовия път и реверсивното придвижване неведнъж се усилиха колите, преминаващи през региона. Реверсивното придвижване е причина за неспазване на Закона за придвижване по пътищата. Почти всекидневно стават произшествия, само че тъй като са по-леки, минават с двустранен протокол и КАТ не ги записва като численост. Но смъртните случаи от правата до Перник се усилиха след реверсивното придвижване. По заповед това реверсивно придвижване е краткотрайно, само че се вкарва всеки ден, вкарва се към този момент трета година непрекъснато. Всяка заран в 6 ч.
Всички живеещи в тази част на " Княжево ", с цел да отидат София, би трябвало да стигнат до Владая и да извърнат, с цел да тръгнат към столицата.
Илия Тодоров - Асоциация на потърпевшите при произшествия: Въпрос на време е тук да стане тежка злополука като тази в Своге. Причините за това са няколко - първо, този път е извънредно претрупан, по някаква причина автомагистрала " Люлин " не извършва функционалностите си и не поема трафика. Всъщност този път е доста по-натоварен от автомагистралата. Единственото място, където има повече трафик, е автомагистрала " Тракия ". Лентите са много тесни, рестриктивните мерки които са сложени, не се съблюдават. Заедно с натовареността на пътя, дружно с това че тук минават градски рейсове и тежки камиони, това са предпоставки за тежък случай. Надявам се, че този път институциите ще вземат ограничения преди този момент да се случи. Мерките, които би трябвало да се създадат, са доста - камерата е първото.
Сред останалите ограничения той уточни да се отстрани реверсивното придвижване, да се разширят платната или да се отделят с мантинела, да се слагат светофари и други

Камера за скорост желаят и останалите жителите на " Княжево ", с цел да се ограничи скоростта на пътя по " Цар Борис III " на входа на столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР