Камерата никога не лъже. Освен, разбира се, че го прави

...
Камерата никога не лъже. Освен, разбира се, че го прави
Коментари Харесай

Инструментът за снимки на Google Pixel за промяна на лицето предизвиква дебат за манипулирането на AI

Камерата в никакъв случай не лъже. Освен, несъмнено, че го прави - и сякаш все по-често с всеки минал ден.

В ерата на смарт телефоните цифровите редакции в придвижване за възстановяване на фотосите станаха нормални, от увеличаване на цветовете до конфигуриране на равнищата на светлина.

Сега нова порода принадлежности за смарт телефони, захранвани от изкуствен интелект (AI), прибавят към дебата за това какво значи да снимаш действителността.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Последните смарт телефони на Гугъл, пуснати предходната седмица, Pixel 8 и Pixel 8 Pro, отиват крачка по-далеч от устройствата на други компании. Те употребяват AI, с цел да трансформират изражението на хората на фотосите.

Това е прекарване, което всички сме имали: един човек в групова фотография отклонява взор от камерата или не съумява да се усмихне. Телефоните на Гугъл към този момент могат да преглеждат вашите фотоси, с цел да смесват и съпоставят минали изражения, като употребяват машинно образование, с цел да слагат усмивка от друга тяхна фотография в картината. Гугъл го назовава Best Take.

Вашето устройство може да не поддържа тази визуализация

Устройствата също по този начин разрешават на потребителите да изтриват, местят и преоразмеряват нежелани детайли в фотография – от хора до здания – „ запълвайки “ оставеното пространство с по този начин наречения Magic Editor. Това употребява това, което е известно като задълбочено образование, на процедура логаритъм за изкуствен интелект, който създава какви текстури би трябвало да запълнят празнината, като проучва близките пиксели, които може да види, употребявайки познания, които е събрал от милиони други фотоси.

Не е належащо да са фотоси, направени на устройството. С помощта на Pixel 8 Pro можете да приложите по този начин наречения Magic Editor или Best Take към всевъзможни фотоси във вашата библиотека Гугъл Photos.

„ Отвратителен и застрашителен “

За някои наблюдаващи това повдига нови въпроси за това по какъв начин вършим фотоси.

Новата AI технология на Гугъл е описвана по разнообразни способи от механически коментатори и рецензенти като евентуално „ отвратителна “ (The Verge), „ злокобна “ (Tech Radar) и имаща капацитет да „ показа съществени закани за (вече крехкото) доверие на хората в онлайн наличието “ (Cnet).

Андрю Пиърсол, професионален фотограф и старши учител по публицистика в Университета на Южен Уелс, се съгласи, че операцията с ИИ крие рискове.

„ Една елементарна операция, даже от естетически аргументи, може да ни води по мрачен път “, сподели той.

Гугъл разкрива актуализации на AI, до момента в който се съревновава с Microsoft „ Това не е снимка, то основава нова действителност “ Може ли профилна фотография, основана от AI, да ви помогне да си намерите работа?

Той сподели, че рисковете са по-големи за тези, които употребяват AI в професионален подтекст, само че има последствия, които всеки би трябвало да вземе поради.

" Трябва да сте доста деликатни по отношение на „ Кога прекрачвате границата? ".

" Доста е притеснително в този момент, че можете да извършите фотография и да премахнете нещо мигновено от телефона си. Мисля, че се движим в това царство на един тип подправен свят. "

Говорейки пред BBC, Айзък Рейнолдс от Гугъл, който управлява екипа, разработващ системите за камери на смарт телефоните на компанията, сподели, че компанията приема съществено етичните съображения за своята потребителска технология. " всичко.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР