Камерън Нори се чувства отлично на клей кортовете във Франция,

...
Камерън Нори се чувства отлично на клей кортовете във Франция,
Коментари Харесай

Шампионът от миналата седмица с пореден успех; Иснър съкруши надеждите на домакините

Камерън Нори се усеща чудесно на клей кортовете във Франция, откакто триуфмира в Лион преди броени дни, а след това преодоля първи кръг на Ролан Гарос. Победата отреди на британеца през днешния ден в мач от втори кръг на шампионата да срещне миналия квалификациите Джейсън Кублер, с цел да може след борба траяла 2 часа и 31 минути да стигне до триумфа с 6:3 6:4 6:3. В идната фаза за международния номер 11 следва да се изправи против Карен Хачанов.

В началото на мача се сътвори убеждението, че квалификантът може да сервира изненадата, само че за негово страдание пропиля два брейкбола и след това беше продънен. Британецът остана правилен на тактическия си проект, като безпроблемно затвори откриващия сет в своя изгода.

Втората част започва с ранен пробив на международния номер 11, който имаше опция и за втори подобен, само че Кублер показва здрави нерви, запазвайки подаването си в над 10-минутен гейм, като даже мигновено възвърне паритета посредством брейк. Нори въпреки всичко не се повлия от обстоятелството, че изпусна преимуществото си, продължи да тормози сервиса на австралиеца и стигна до нов пробив, който в този случай бе решителен, с цел да усили преднината си в общия резултат.

Световният номер 160 даде видно да се разбере, че не се е предал и оползотвори шанса си за пробив в началните минути на третата част. Британецът от своя страна за следващ път резервира забележително самообладание, като не просто редуцира изоставането си, а завоюва шест поредни гейма, с цел да победи по пътя към идната фаза на шампионата.

По-рано през днешния ден в един от дуелите даващи начало на програмата, на корт... излязоха Джон Иснър и участващия с,,уайлд кард " Грегоа Барер. Гигантът имаше тежката задача за втори пореден мач да срещне локален представител, но по никакъв метод се повлия от това, като изнесе нова лекция на тематика начален удар и в добавка записва 51 уинъра, с цел да се поздрави с успеха след 6:4 6:4 3:6 7:6(5). В трети кръг за американеца следва да срещне спечелилия всред сънародника си Тейлър Фриц и квалификанта Бернабе Запата Мирайес.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР