Камера е заснела действията на ватманката, предизвикала верижната катастрофа в

...
Камера е заснела действията на ватманката, предизвикала верижната катастрофа в
Коментари Харесай

Камера е заснела действията на ватманката, предизвикала верижната катастрофа

Камера е снимала дейностите на ватманката, провокирала верижната злополука в София преди две седмици, при която почина човек. От Столичния електротранспорт са предали записа на следствените органи. Както в " По света и у нас " първи показахме, поради неналичието на съвременна диспечерска система, ватманката не е била предизвестена, че пред нея има аварирала мотриса. Дни след случая в трамваите проработи нова осведомителна система.

Мария Василева - уредник " Експлоатация " в Столичен електротранспорт: Днес имаше ремонт на " Граф Игнатиев " от Софийска вода и се наложи да предупредим сътрудниците, движещи се по Графа.
Новата система за връзка сред диспечери и ватмани в деяние. Едно известие може за секунди да доближи до всички 156 мотриси, които през днешния ден извършват курс. На 23 януари, когато стана съдбовната злополука и почина човек, а други 9 бяха ранени, това не се е случило, макар че в диспечерския пункт са разполагали с 10 минути. Липсвала е работеща осведомителна система.
Мария Василева - уредник " Експлоатация " в Столичен електротранспорт: Иначе се избираха непосредствено тука телефон по телефон, което по-бавничко, по-мудничко.
Дни след случая новата система към този момент работи. Това е трябвало да се случи още преди две години, само че съгласно зам.-директора на Столичния електротранспорт поради пропуск в публичната поръчка за новата джипиес система това не е станало.
Инж. Иво Василев - зам.-директор на Столичния електротранспорт: Проблемът е бил, че в договорът за джипиес системата не е било планувано това нещо. Тези хора, да кажем от Центъра за градска подвижност, които са правили поръчката. Не е заложено да има централно обявяване.
Заради този пропуск две години в кабините на трамваите има инсталирани устройства, по които обаче не може да се предават известия.
 Един умрял след верижна злополука с трамваи в София Един умрял след верижна злополука с трамваи в София
Млад мъж почина, а 9 души бяха откарани в болница след верижна злополука на четири трамвая в София. Сред ранените е и ватманката, провокирала инциде...

Българска национална телевизия: Това не е ли главен съставен елемент в такава система?
Инж. Иво Василев - зам.-директор на Столичния електротранспорт: Нас тогава не са ни канили да участваме в подготовката на това задание.
Следващата стъпка е в диспечерският пункт да бъдат инсталирани екрани, на които в действително време да се следи протичащото се в трамваите. Те към този момент са оборудвани с камери. Именно една от тях е записала ватманката, предизвикала случая.
Инж. Иво Василев - зам.-директор на Столичния електротранспорт: Не мога да ви кажа какво се вижда, тъй като може да се пояснява по друг метод, само че се вижда, че не е карано безвредно, айде по този начин да го кажем.
Ватманката към този момент е изписана от болничното заведение, само че по думите на общинското сдружение и до момента отхвърля да приказва с тях.
 След случая с трамвай: Ще има ли съвременна диспечерска система? След случая с трамвай: Ще има ли съвременна диспечерска система?
Ватманката, управлявала трамвая, който аргументи вчерашната злополука, не е била предизвестена, че пред нея има спряла мотриса с щета. Практиката на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР