Камен Василев от отбора на “КА-2 Рейсинг Тийм” ще вземе

...
Камен Василев от отбора на “КА-2 Рейсинг Тийм” ще вземе
Коментари Харесай

Камен Василев: Очаквам интересно състезание на Писта София

Камен Василев от тима на “КА-2 Рейсинг Тийм” ще вземе присъединяване в идния втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. Той се състезава в клас “макси” с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Компания на Василев в най-високия клас ще му вършат имена като Константин Маршавелов, Пламен Камбуров и Илия Царски.

Домакин на втория кръг от шампионата ще бъде “Писта София”, която се завърна в календара на родното състезание през предходната година. През този сезон трасето ще бъде в квартал Младост 4 и ще бъде изцяло ново за всички участници. Квалификациите и самото съревнование ще бъдат в един ден, което ще е в допълнение натоварване за състезателите и техните коли.

“Запознах се с новото трасе на което ще се организира надпреварата. Има неравности по него в частта му, където се влиза в насрещното придвижване, само че като цяло мисля, че е забавно. Очаква ни един много натоварен и натоварващ ден, както за нас състезателите, по този начин и за техниката. Мисля, че провеждането на квалификациите и надпреварата в един ден ще докара до понижаване на мощностите на колите, тъй като няма да има доста време за премахване на огромни повреди, а това ще бъде фактор, за равнене на силите на колите и по-интересно състезание”, показа Василев.

“Писта София” ще се организира на 20 септември (неделя). Тренировките започват в 8:00ч. сутринта, формалното разкриване е планувано за 13:00ч., а в 13:30 би трябвало да бъде даден старт на първото от 4-те надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР