Камен Марков е първият българин, номиниран като главен дизайнер и

...
Камен Марков е първият българин, номиниран като главен дизайнер и
Коментари Харесай

Българин е номиниран за престижна холивудска награда

Камен Марков е първият българин, номиниран като основен дизайнер и механически началник в категория реклама, на най-престижните награди за образни резултати – VES (Visual Effects Society Awards). Наградите са станали известни като Оскарите на образните резултати.

Световната асоциация за образни резултати раздава холивудските оценки за най-забележителните достижения в областта на VFX. Сред номинираните тази година са филми като "Отмъстителите: Война до безкрайност ", "Феноменалните 2 ", "Изгубени в космоса ", "Бохемска рапсодия " и "Първият човек ".

Камен Марков, който живее и работи в Лондон, е номиниран за две от влиятелните награди за образни резултати за коледната реклама на английската първокласна верига Jоhn Lewis - "Момчето и пианото ". Рекламата е с присъединяване на сър Елтън Джон, а акцията, която бе предстояща с огромно неспокойствие, стана шлагер за часове след излъчването й през ноември предходната година.

Двете номинации са в категориите "Най-добри образни резултати в ТВ реклама " и "Най-добро фотореалистично осъществяване на образни резултати в ТВ реклама ". Камен работи по рекламата като основен дизайнер и механически ръкодовител на екип от към 40 експерта, част от водещата интернационална VFX компания MPC.

"Изключително съм благополучен и разчувствуван да бъда номиниран - изключително за това отличие, защото това са най-значимите механически награди в бизнеса. Това е и една от механически най-сложните реклами, върху която съм работил в миналото. Възможността да се включа в този огромен план е освен мой персонален триумф, само че е и значимо самопризнание за целия ни екип ", разяснява Камен Марков.

От техническа позиция "Момчето и пианото " е огромно предизвикателство, основано с необикновени креативен хрумвания. Използваният от Камен VFX метод е неповторим, защото рядко се среща в основаването на реклами и нормално се употребява в игрални филми.

Чрез специфичен програмен продукт и огромен набор от фотографски и кино референции, Камен и екипът му съумяват да пресъздадат стадии от живота на Елтън Джон в прецизни елементи. Камен Марков стартира кариерата си в региона на специфичните резултати на родна земя, когато рекламният, музикален и кино пазар у нас са към момента извънредно неразвити.

През 2004 година стремежът му към по-големи провокации и повече вероятности го водят в Мексико, където работи за огромното VFX студио - The Filter FX. След голям брой сполучливи планове в Латинска Америка, той се причислява към екипа на MPC в Лондон през 2010 година Оттогава Камен се постанова като един от водещите VFX супервайзери на компанията Сред известните лица, с които е работил са Юсейн Болт, Кайли Миноуг, Лили Алън, Ева Грийн и Никол Шерцингер.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР