Камелии и перли ала Карл Лагерфелд украсиха бала на музея

...
Камелии и перли ала Карл Лагерфелд украсиха бала на музея
Коментари Харесай

В чест на Карл. Блясък и екстравагантности на Мет Гала 2023

Камелии и перли но Карл Лагерфелд украсиха бала на музея „ Метрополитън “ в Ню Йорк, написа

Попзвездата Риана се появи последна на аления килим в понеделник вечерта, обхваната в бели камелии върху сако с рокля с дълъг шлейф, а артистът Джеръми Поуп ( “Отхвърлен ”) се разноски в 10-метров плащ, декориран с лика на Карл Лагерфелд. Бляскавото светско събитие отразиха всички международни осведомителни организации и огромни електронни медии.
 Риана. Снимка АП/БТА

 Пенелопе Крус беше една от водещите на събитието. Снимка АП/БТА

Тазгодишният бал на „ Метрополитън “ бе тематично напълно отдаден на починалия именит фешън дизайнер Карл Лагерфелд. В духа на самия Лагерфелд Риана и нейният тоалет на Валентино концентрираха съвсем напълно вниманието. Партньорът й рапърът Ейсап Роки беше с червена тартанова пола върху обсипани с кристали джинси със личен шлейф. Двамата се появиха на събитието много след всички останали. На шията на певицата блестеше къса огърлица „ Булгари “ от култивирани перли Акоя и диаманти във формата на бисери.

Много от присъстващите към 400 души бяха избрали винтидж дрехи от стилните къщи, в които Лагерфелд е работил по време на над 60-годишната си кариера. Eлегантността обаче не беше напълно признак на събитието. Джаред Лето беше облечен като Шупет, обичаната пухкава котка на починалия дизайнер. Американският рапър Лил Нас Екс беше дегизиран напълно като котка, покрита с кристали от „ Пат Макграт “ и „ Диор Мен “.
 Лил Нас Екс. Снимка АП/БТА

Рапърът Бед Бъни се появи със забавяне в снежнобяло от главата до петите с дълга мантия, също украсена с камелии - претекст на Коко Шанел, прегърнат от Лагерфелд. Карди Би в началото се появи в розов тоалет, а по-късно мина към напълно черна бална рокля, с камелии, естествено. 

„ Дрескодът на галавечерта беше в чест на Карл и гостите несъмнено се постараха “, сподели Алисън Кон, заместител фешън редактор на сп. „ Харпърс базар “. „ Те се съобразиха с многочислените „ запазени марки “, които Карл Лагерфелд сътвори през своята над шестдесетгодишна кариера “, добави тя.

Много от тях използваха букле материя (костюмът от Том Браун на Теяна Тейлър и тоалетът с безвредна игла на Ан Хатауей от „ Версаче “). С камелии бяха украсени и Емили Блънт в блуза на Майкъл Корс и Адут Акеч в рокля на Каролина Херера.

Дуа Липа, една от водещите на събитието, се разноски в бяла бална рокля „ Шанел “ от архива на стилната къща. Тя носеше платинена огърлица с елмаз на „ Тифани “ от над 200 карата. Тя назова роклята си в кремав цвят, дело на „ Шанел “ от 1992 година, „ доста, доста специфична “.
 Дуа Липа. Снимка АП/БТА

 Никол Кидман избра визия, която самият Лагерфелд е направил за нея преди 20 години.
 Никол Кидман със брачна половинка си Кийт Ърбан. Снимка АП/БТА
Актрисата носеше бледорозова рокля, основана от Лагерфелд за рекламата на „ Шанел No. 5 “, в която тя участваше. Дрехата е украсена с 3000 сребърни кристала за видеоклипа, режисиран от Баз Лурман.

Имаше и някои бомби - Серена Уилямс носеше тоалет на „ Гучи “, когато разгласи, че е бременна с второто си дете. 

Клаудия Шифър направи дебют на нов модел рокля с подобаваща шапка към нея. Ким Кардашиян беше с многочислени перлени колиета върху тоалета си на „ Скиапарели “. 
 Ким Кардашиян. Снимка АП/БТА

Мнозина от присъстващите смятаха Лагерфелд за собствен персонален другар или бяха работили с него в „ Шанел “, „ Фенди “, „ Клое “, „ Балмен “ или в някоя от другите фешън къщи, където той е творил.
 Аманда Сейфрид. Снимка АП/БТА

Много от гостите носеха черно – обичания цвят на Лагерфелд, в който той непрекъснато се обличаше и комбинираше с бяло. В това комбиниране бе костюмът на Кристен Стюарт с изрязано бяло сако. А Кара Делевин уважи остарелия си другар Лагерфелд с разкроена бяла риза, къса начело с шлейф откъм гърба. Ризите с кормила бяха измежду обичаните на Лагерфелд.

Класическите цветове не бяха за Вайола Дейвис. Тя се разноски в зашеметяваща неоноворозова рокля без презрамки с дълги пера в корсажа.
 Ерика Баду. Снимка АП/БТА

Джиджи Хадид носеше „ Живанши “ в черно с пера, падаща талия и транспарантен шлейф от тюл. Изработката на роклята е лишила повече от 300 часа. Кендъл Дженър също беше в черно ослепително трико с дълги ръкави, чиито елементи се удвояват като шлейф. Тя бе обута във високи черни ботуши, всичко с общителното подпомагане на Марк Джейкъбс. Високата бяла яка на Дженър беше мигане към тези, носени от Лагерфелд. Косата ѝ беше прибрана на висока конска опашка.
 Джаред Лето. Снимка АП/БТА

Рита Ора също беше в черно - зашеметяваща транспарантна визия от Прабал Гурунг. Тя беше от копринен тюл с корсетни елементи и секси драпировки от шифон. Едното рамо беше спуснато.

Марго Роби бе облечена в черна рокля на „ Шанел “ от 1993 година, която преди време Синди Крауфорд за първи път показа на стилния подиум. Роби сподели, че е последният дипломат на „ Шанел “, който е бил определен персонално от Лагерфелд.

Миналата година галавечерта, която се организира единствено с предложения, донесе 17,4 млн. $ на Института за костюми към музея „ Метрополитън “ - отдел, който се самофинансира и чийто бюджет зависи от триумфа на събитието. Тази година цената за присъединяване се увеличи на 300 000 $ за маса и 50 000 $ за индивидуален билет.
 Ава Макс. Снимка АП/БТА

Гостите от света на модата, киното, музиката, театъра, спорта, технологиите и обществените медии бяха помолени да се облекат „ в чест на Карл “ от организаторката на галавечерта Анна Уинтур - основна редакторка на сп. „ Вог “ и близка другарка на Лагерфелд, която за пръв път подписва контракт за събитието през 1995 година и поема управлението през 1999 година
 Анна Уинтър, основната редакторка на " Вог ", съпроводена от британеца Бил Наи, който тази беше номиниран за " Оскар " за основна мъжка роля н

Балът се организира от 1948 година като опция за набиране на средства за новосъздадения тогава Институт по костюмите към „ Метрополитън “. Идеята е всяка година да се открива и огромната галерия на института, като този път тя е озаглавена „ Карл Лагерфелд: Линия на хубостта “.

Тази година петимата домакини на събитието бяха Уинтур, както нормално, а също и Микаела Коел, дългогодишният дипломат на „ Шанел “ Пенелопе Крус, певицата Дуа Липа и неотдавна пенсионираната тенис суперзвезда Роджър Федерер.

Крус изглеждаше като младоженка с транспарантна качулка на бялата си рокля на „ Шанел “ с колан и сребърни елементи от сбирката на стилната къща пролет/лято - 1988 г. 

Говореше се, че котката на Лагерфелд, Шупет, ще участва, само че по-рано денем хората, грижещи с за нея, разгласиха в Инстаграм известие, че 11-годишната писана ще остане в Париж. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР