Камбоджа насърчава използването на нови технологии за извършване и ускоряване

...
Камбоджа насърчава използването на нови технологии за извършване и ускоряване
Коментари Харесай

Камбоджа насърчава използването на нови технологии за разминиране

Камбоджа предизвиква потреблението на нови технологии за осъществяване и ускорение на процеса по разминиране, с цел да може страната да бъде изчистена от мини до 2025 г, съобщи АКП. 

На районен семинар на тематика " Твърди решения за разкриване на невзривени муниции и мини " в провинция Сием Реап, който стартира в сряда и завърши в четвъртък, Ли Тук - старши министър и първи заместник-председател на Камбоджанската работа за разминиране и подкрепяне на жертвите приветства въпросната активност. Той сподели, че новите технологии дават по-точно идентифициране на мини и невзривени муниции, пестят време и могат да понижат непотребните разноски. Ли Тук добави, че най-новите разработки в региона на технологиите за разкриване на мини могат да дойдат и от Камбоджа, която е място за тестване на тези технологии, преди да бъдат употребявани другаде.

Семинарът беше проведен в границите на съдействието сред Камбоджанската работа за разминиране и подкрепяне на жертвите и " Валон " (Vallon GmbH) от Германия. Министърът счита " Валон " за значим сътрудник, защото компанията е международен водач в производството и създаването на модерни технологии в региона на разминирането и дейностите с муниции за филантропични цели, написа Българска телеграфна агенция.

Германската компания е произвела редица детектори за мини с висока успеваемост и сигурност и е направила доста усъвършенствания посредством проби в Камбоджа.

Маркус Валон, ръководещ шеф на " Валон ", даде обещание, че компанията му поема уговорката да ползва най-новите технологии за разминиране в Камбоджа, с цел да поддържа упоритостта ѝ да реализира цел за страна, свободна от мини до 2025 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР