Камбаните на новостроящия се храм в Габрово бяха тържествено осветени

...
Камбаните на новостроящия се храм в Габрово бяха тържествено осветени
Коментари Харесай

Камбаните на новостроящия се храм в Габрово бяха тържествено осветени

Камбаните на новостроящия се храм в Габрово бяха тържествено осветени и от на следващия ден ще огласят квартал " Младост ". В региона няма черква и божият дом ще събира жителите на най-гъсто обитаемоте квартали в града.

Завършен е грубият градеж на новия храм против учебно заведение " Св. св. Кирил и Методий " в Габрово. Днес след освещаването и издигането на четирите църковни камбани, звънът им ще оглася квартал " Младост " и покрайнината заран и вечер.

Очаква се след година и половина новият храм, отдаден на всички габровски светии, да бъде приключен напълно. Досега в строителството му са вложени към 660 хиляди лв.. Почти половин милион са събрани от дарения, останалите средства са отпуснати от страната. За вътрешното оформление са нужни още триста хиляди лв., показва архиерейският наместник отец Руслан Личев:
" Ще разчитаме на още поддръжка. Дотук успяхме да стигнем с градежа, считам, че ще се оправим и с довършването на храма ".

" 1 500 квадрата е разгърнатата застроена повърхност на новия храм с потенциал 500 гости ", отбелязва Христо Паргов от строителната фирма-изпълнител и добави: " Заслужава си човек да направи една черква в края на живота си ".

" Макар храмът да не е приключен, богослужението стартира със звъна на камбаните, тъй като той е гласът на Бога тук на земята ", сподели пред събралите се на празника отец Руслан Личев. Камбаните, направени в Гърция, ще бъдат задвижвани не от човешка ръка, а по електронен път.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР