Камбаните бият всяка вечер Митрополит Николай призова пловдивчани да отправят

...
Камбаните бият всяка вечер Митрополит Николай призова пловдивчани да отправят
Коментари Харесай

Митрополит Николай призова за обща молитва срещу COVID-19


Камбаните бият всяка вечер

Митрополит Николай прикани пловдивчани да насочат обща молитва към Бога против разпространяването на ковид. Владиката направи изключително послание към миряните в Пловдивската епархия. Публикуваме го без редакторска интервенция:

ПРИЗИВ

НА ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

КЪМ БОЖИЯ НАРОД НА ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

Боголюбиви братя и сестри, рожби на светата пловдивска епархия,

Обръщам се с апел към вас, да обединим молитвата си в тези тежки тествания за целия свят, като ви апелирам всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, вкъщи, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва „ Отче наш " с цел да призовем Божията благосклонност, състрадание и освобождение от злото.

Също по този начин заповядвам всяка вечер от 21 часа до 21.15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдвиска епархия в символ на поддръжка на всички наши лекари, медици, и медицински лица, които неуморно поставят грижи за боледуващите и страдащите наши ближни. Защото Господ ни е заповядал: „ Синко, в заболяването си не бъди нехаен!... Почитай лекаря с чест съгласно потребността от него, тъй като Господ го е основал, и лечението е от Вишния. " (Сирах. 38:1-9).

Братя и сестри,

Времето на всеобщото злополучие, което Господ позволява и което съответствува с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в нравствен проект. Нека то да бъде за нас време на смирение и примирение. Но не и на отчаяние, на боязън, на безволие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на гибелта, и здравето, и заболяването - всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и индивида. Да не забравяме Господните слова: „ Всичко, що поискате в молитва с религия, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, с цел да се популяризира Отец в Сина.... и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя ". (Ин. 14:13-14; Мaт. 21:22).

Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа, любовта на Бога Отца и общението със Светия Дух да бъде със всички вас,

+ ПЛОВДИВСКИ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР