Камбанен звън отново прозвуча за Коледа от часовника на кулата

...
Камбанен звън отново прозвуча за Коледа от часовника на кулата
Коментари Харесай

Лондонският Биг Бен отново зазвъня за Коледа

Камбанен звън още веднъж прозвуча за Коледа от часовника на кулата Елизабет на английския парламент, известна с неофициалното си име Биг Бен , макар продължаващия ремонт, заяви ДПА.
 
Камбаната, която дава неофициалното име на кулата, ще бие както всекидневно, до момента в който означи настъпването на Нова година. След това ще замълчи, до момента в който продължава ремонтът.

" Ведрият звън на Биг Бен ще озвучи празниците за лондончани, гости и милионите фенове, които с него посрещат Нова година - сподели Стив Джагс, пазителят на часовника.
 
Биг Бен замлъкна през август поради ремонт, който ще продължи четири години. Камбаните прозвучаха предишния месец за церемониите за 99-ата годишнина от края на Първата международна война.

Преди началото на ремонта Биг Бен отбелязва всеки четвърт час съвсем без спиране 157 години. Голямата камбана с тегло 13,7 тона стопира за малко поради реновации през 2007 година, а преди този момент през 1983 година и 1985 година
Четиригодишната стратегия за възобновяване на постройката на Народното събрание е с бюджет 61 млн. английски лири. В рамките на ремонта ще бъде поправен и часовникът на кулата Елизабет. Голямата камбана беше изключена от часовниковия механизъм, с цел да бъде обезпечена сигурността на служащите и да не пострада слухът им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР