Камбаната ще бъде използвана и на 11-и ноемвриКамбаната Биг Бен

...
Камбаната ще бъде използвана и на 11-и ноемвриКамбаната Биг Бен
Коментари Харесай

Биг Бен зазвъня в подготовка на годишнината от Първата световна война


Камбаната ще бъде употребена и на 11-и ноември

Камбаната Биг Бен на часовниковата кула на Народното събрание в Лондон още веднъж прозвуча след тримесечен ремонт, в подготовка за годишнината от края на Първата международна война в събота, заяви ДПА.

Камбаната, поради която всички назовават Биг Бен кулата " Елизабет ", ще бъде употребена, с цел да бъде маркиран Денят на примирието на 11 ноември. След уикенда тя отново ще замълчи до Нова година.

Ремонтът на часовниковата кула стартира през август в границите на четиригодишна стратегия за възобновяване на постройката на Народното събрание с бюджет 61 милиона английски лири. Тогава беше спряна и огромната камбана. Ще бъде поправен и часовникът. Голямата камбана беше изключена от часовниковия механизъм, с цел да бъде обезпечена сигурността на служащите и да не пострада слухът им.

Преди да стартира ремонтът, камбаната Биг Бен, която тежи 13,7 тона, отбелязваше всеки четвърт час съвсем без спиране 157 години. Тя беше спряна за малко единствено през 2007 година за реставрация, а преди този момент от 1983 година до 1985 г. 

Край на Първата международна война (1914-1918) поставя Компиенското помирение, подписано от Франция, Германия и Англия на 11 ноември 1918 година / Нова тв

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР