КамАЗ обяви, че през 2021 година ще започне производството на

...
КамАЗ обяви, че през 2021 година ще започне производството на
Коментари Харесай

КамАЗ започва производството на безпилотни автомобили през 2021 година

КамАЗ разгласи, че през 2021 година ще стартира производството на роботизирани коли. Компанията сподели, че е належащо известно време за подготовката на съответното законодателство и с цел да се реши интереса на евентуалните купувачи.
КамАЗ показа тестванията на своя 12 локален електрически рейс Ш.А.Т.Л. Това е абревиатура, която се разшифрова като Широко Адаптивна Транспортна Логистика. По време на демонстрацията на опциите на Ш.А.Т.Л., електробусът измина към 650 метра при скорост 10 километра в час. Зрителите се срещнаха с футуристичния дизайн на рейса и със самата идея за потреблението на сходен превоз.

Електрическият безпилотен КАМАЗ-1221 ШАТЛ е предопределен за напредване по пътища с твърдо покритие и употребява цифрови карти, навигационни системи и компютърно зрение.

КАМАЗ-1221 ШАТЛ стопира, с цел да могат пасажерите да слязат и да се качат. Възможно е задаването на маршрут със спирки.

Устройството употребява 5G модеми, сложени на рейсовете. Създадена е специфична 5G зона на тестовото трасе. Единствено мобилната мрежа от пето потомство обезпечава бързата реакция на електробуса.

Компанията посочи, че показаните софтуерни решения ще могат да се употребяват и в други транспортни, леки и товарни коли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР