Камарата подкрепя исканията на протестиращите организацииХиляди коректни търговци може да

...
Камарата подкрепя исканията на протестиращите организацииХиляди коректни търговци може да
Коментари Харесай

БСК настоява за отлагане на Наредба Н-18

Камарата поддържа настояванията на протестиращите организации

Хиляди правилни търговци може да останат отвън закона от 1 февруари
(снимка: CC0 Public Domain)

Наредба Н-18 продължава да съдържа редица проблематични текстове, които затрудняват компаниите в България, усилват административния и финансов напън (особено върху микро- и дребните предприятия), основават неустановеност и попречват естественото действие на бизнеса у нас, обявиха от БСК.

На фона на нерешените проблеми, следва на 31 януари т.г. Наредбата да влезе в действие. Този факт още веднъж предизвика вълна от обществено напрежение, споделят от Камарата. Ето за какво БСК поддържа справедливите претенции на протестиращите браншови организации, в това число за:

Промените в Наредба Н-18/2006 за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства провокираха необятна обществена полемика. Неколкократно периодите за влизане в действие на Наредбата бяха отлагани, а работата по смяната на противоречивите текстове продължава и през днешния ден в границите на образуваните три работни групи – Софтуерна фискализация, Облекчаване режима на картовите заплащания, Модернизиране на ФУ посредством разширение на функционалността им.

Усилията на работните групи доведоха до:

„ Вярваме, че хиляди правилни търговци няма да бъдат оставени „ отвън закона ” на 1 февруари 2020 година, макар времето, напъните и средствата, които са вложили, с цел да изпълнят условията на Наредба Н-18 ”, се споделя в изказването на Камарата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР