Камарата на строителите в България заплаши, че ще изкара служителите

...
Камарата на строителите в България заплаши, че ще изкара служителите
Коментари Харесай

Строителите плашат с протести и искат оставки на депутати от БСП

Камарата на строителите в България заплаши, че ще изкара чиновниците на компаниите, които сплотява на митинг. Браншовата организация изиска оставката на четирима депутати от Българска социалистическа партия - Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които преди дни внесоха искане в АПИ за самостоятелна експертиза на основни автомагистрали и пътища в страната.

Камарата споделя в позицията си, че браншът бил подложен на следващата популистка офанзива. "Без съществуването на каквато и да е обосновка, депутатът Елена Йончева, която обявява, че в професионалния си път е била проверяващ публицист, а в този момент се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, още веднъж насочва обвинявания против строителния отрасъл. Йончева, която упорства за "независима експертиза на първостепенни български пътища ", без да прецизира от кого да е самостоятелна експертизата и подвластни ли са били всички досега, твърди, че "в обществото съществува убеждението, че огромен % от сумите по публични поръчки се връщат към властта “, с което върху българските строителни компании се хвърля следващото обвиняване, че вземат участие в някакви корупционни схеми ", твърди строителната организация.

И добавя: "Ние, българските строители, заявяваме изрично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което поврежда престижа и положителното име на целия строителен отрасъл. Вносителите на настояването за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, с изключение на с следващата доза политическо говорене. Ние настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад настояването за експертиза с внушението, че от българските автомагистрали се краде, да подадат оставки ".

Камарата на строителите насочат въпрос към Елена Йончева "дали в качеството ѝ на публицист е провеждала журналистически следствия за осъществяването на автомагистрали и пътища по времето на държавното управление с министър председател Сергей Станишев ".

Браншовата организация слага ултиматум, че "ако не бъдат взети ограничения до 18 ноември по отношение на общественото държание и отправяните обидни към сектора изказвания, КСБ и нейните компании членове ще подхващат стъпки към цивилен митинги, посредством което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на сектора, да влязат в постройката на Народното събрание "
...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР