Камарата на строителите в България обяви, че на 12 декември

...
Камарата на строителите в България обяви, че на 12 декември
Коментари Харесай

Строителите изкарват 1000 машини на протест в София

Камарата на строителите в България разгласи, че на 12 декември (сряда) ще организира "мирни демонстрации със строителна техника " в столицата и ще внесе подписка в Народното събрание и в президентството в поддръжка на строителния отрасъл. Събитието ще стартира от 7.00 часа и ще продължи до 12.00 часа.

В демонстрациите ще се включат 1000 машини, а в подписката са се присъединили 53 хиляди души. Ръководителят на камарата инж. Илиян Терзиев посочи, че техниката ще бъде ситуирана по протежението на "Цариградско шосе ", тъй че да не пречи на жителите.

Терзиев изясни самодейността с "неспиращи офанзиви против сектора ". Той подсети и за декларацията на КСБ, в която организацията "изрази безпокойствие " от обвиняванията за високи цени, безобразно качество на осъществяването, корупционни практики и отклонение на средства. Както "БАНКЕРЪ " към този момент писа, в нея браншът изиска оставките на четирима депутати от Българска социалистическа партия.

"Тези обвинявания се насочат обществено и от представители на политически сили, без да са подкрепени от никакви доказателства и се отразяват тежко на престижа на сектора “, акцентира на инж. Терзиев. Той повтори тезата на камарата, че строителите не желаят да бъдат употребявани за политически цели и предизборна пропаганда.

"Поискахме и организирахме срещи с парламентарно показаните сили и ръководителя на Народното събрание. На тях поставихме нашите проблеми и оферти за възстановяване на законодателството на строително-инвестиционния развой и получихме заричане за поддръжка. За страдание, офанзивите против сектора не стопираха, в противен случай - продължава засиленото натрапване в публичното пространство на погрешна и подвеждаща информация, уронваща престижа на българските компании и достолепието на българския строител “, съобщи Илиян Терзиев, съгласно който обстановката в сектора е невиждана.

По думите му сходно унищожително отношение към нашата специалност до в този момент никой не си е разрешавал.

"Притеснени сме, че това надали е инцидентно. Много е евентуално задачата на тези офанзиви е да бъдат дискредитирани или даже премахнати български компании преди идния старт на огромните планове по европейски стратегии и по този метод да бъде възложен на непознати компании българския строителен бранш ", разяснява инж. Терзиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР