Камарата на строителите в България категорично се противопоставя на зачестилите

...
Камарата на строителите в България категорично се противопоставя на зачестилите
Коментари Харесай

Строителите упрекнаха архитектите в ”браншов канибализъм”

Камарата на строителите в България изрично се опълчва на зачестилите ”сензационни ” изказвания, изразявани в общественото пространство от представители на управленията на Камарата на архитектите в България и Камарата на инженерите в капиталовото планиране.
Това се показва в публична позиция на КСБ във връзка и

Според строителите обаче сходни изказвания не са подкрепени от никакви доказателства.

Ръководството на КСБ акцентира, че инженерингът при публичните поръчки в строителството е европейска процедура, потвърдила своите преимущества, споделя се още в мнението.

Те са на мнение, че браншовите камари би трябвало да се поддържат. За КСБ обаче управлението на Камарата на архитектите в България я превръщало в политическа организация.

Диверсионната акция от архитекти без архитектура, които желаят да станат политици без политическа просвета, не може да продължава, безапелационни са от Камарата на строителите, които съпоставят нападките от страна на КАБ с " канибализъм ".

Въвличането на управлението на КАБ в политически борби изяжда работещите бюра и вреди на цялата колегия, считат строителите. Проблеми в нормативната уредба спъвали строителния отрасъл

Според КСБ проектантите се разделят на два типа: Работещи бюра, за които формата и типът на инженеринга не им пречи, с цел да свършат работата си професионално.
Школувани бюра, за които менажирането на план без наличие е съществена активност, защото основополагащо за тях е да вземат комисионни и да посочат императивно подизпълнители.

Ако това е методът, предпочетен от нелегитимните архитектурни бюра - да генерират средства от избрани подизпълнители, с цел да финансират политическа кариера и развиване, то инженерингът в действителност им пречи, настояват от КСБ.

Според тях браншовите организации имат доста по-сериозни провокации, касаещи работата им, в сравнение с включването им в политически акции. По тази причина те считат, че управлението на КАБ е знак на очернящ пиар, който цели да извлече политически дивиденти.

Камарата на строителите желае разрешенията за градеж да минават абстрактен план.

Настояват за създаване на два нови закона зявления на двете организации, че инженерингът е " извънредно порочна процедура ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР