Камарата на строителите ще организира протест, ако до 18 ноември

...
Камарата на строителите ще организира протест, ако до 18 ноември
Коментари Харесай

Инж. Мирослав Мазнев, КСБ: В искането на БСП за експертиза на магистралите виждаме поредните популистки движения, които изпълнява един политик

Камарата на строителите ще провежда митинг, в случай че до 18 ноември депутати от Българска социалистическа партия – Елена Йончева, Георги Михайлов, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов, не подадат оставка. Това заяви пред БНТ изпълнителния й шеф инж. Мирослав Мазнев.

Според Камарата настояването на депутатите от Българска социалистическа партия за самостоятелна експертиза на качеството на строителството на автомагистралите уронва престижа на сектора. В отговор от Българска социалистическа партия излязоха с контрадекларация, че всички техни депутати ще се подпишат под настояването до АПИ.

„В това искане ние виждаме следващите популистки политически придвижвания, които извършва един политик. Тези обекти, върху които се упорства да се прави този надзор, са финансирани по европейски стратегии. При тях контролът с изключение на български има и европейски институции, които са работили, са направлявали и одитирали. Възможно е и да има някакви пропуски, само че като цяло, несъмнено в дадени сектори е допустимо да е позволено, постоянно знаете, че при ремонт, при строителство, не всеки един детайл може да бъде прецизиран безпределно добре, само че като цяло тези обекти са приключени в нужното качество и те дават отговор на законовите изисквания“, каза Инж. Мирослав Мазнев.

Той не схваща за какво се желае инспекциите да бъдат осъществени от европейските лаборатории и институции и за какво тези проби не стартират да се правят в началото с българските строители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР