Камарата на следователите в България определи провелата се процедура по

...
Камарата на следователите в България определи провелата се процедура по
Коментари Харесай

Камарата на следователите оцени високо избора на Гешев за главен прокурор

Камарата на следователите в България дефинира провелата се процедура по желание на основен прокурор като обществена, транспарантна и извършена напълно съгласно условията на закона.

В мнение до президента, Висшия правосъден съвет (ВСС) и инспектората на Висшия правосъден съвет от Камарата декларират, че изместването на фокуса от професионалните качества на господин Иван Гешев към политически спор и опитите за практикуване на външен външен напън върху избора на основен прокурор, са в нарушаване на буквата и духа на закона и разпоредбите за избор на „ тримата огромни “ в правосъдната власт.

В позицията си следователите припомнят, че Гешев е определен за основен прокурор двукратно с поддръжката на 20 от членовете на Висшия правосъден съвет, включително и на множеството от членовете на съдийската гилдия.

Призоваваме членовете на Висшия правосъден съвет да отстояват независимостта на правосъдната власт и на прокуратурата като част от нея и да не позволяват институционални и междуличностни спорове, се споделя още в мнението.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР