Камарата на представителите в САЩ ще пристъпи тази седмица към

...
Камарата на представителите в САЩ ще пристъпи тази седмица към
Коментари Харесай

Свалят Тръмп с процедура по импийчмънт

Камарата на представителите в Съединени американски щати ще пристъпи тази седмица към процедура по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Такива проекти разкри председателката на доминираната от демократите долна камара на Конгреса Нанси Пелоси, съобщи Би Би Си.

Камарата на представителите ще изиска първо от вицепрезидента Майк Пенс и членовете на кабинета да се базират на 25-ата корекция от американската конституция и да разгласят Тръмп за неспособен да заема президентския пост. Основанието е, че Тръмп, който отхвърляше да признае загубата си от демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември, е подбудил свои поддръжници да нахлуят в Капитолия в сряда с голословните си изказвания, че изборната победа му е била отнета с измами.

Републиканецът призоваваше своите последователи да оспорят загубата му на изборите, което може да се гледа като апел за протест. В Капитолия няколко души изгубиха живота си, в това число 35-годишна жена, покровител на Тръмп, деец от американските Военновъздушни сили. До края на мандата на Тръмп остават броени дни - той би трябвало да съобщи властта на демократа Джо Байдън на 20 януари.

Нанси Пелоси сподели, че нейният екип ще изиска да бъде гласувана резолюция, призоваваща вицепрезидента и кабинета да се базират на 25-ата корекция. След това вицепрезидентът и кабинетът ще имат 24 часа, с цел да се задействат. В противоположен случай долната камара на Конгреса ще пристъпи към процедура по импийчмънт на президент. Джо Байдън би трябвало да постави клетва като президент на Съединени американски щати на 20 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР