Камарата на представителите в САЩ прие широкообхватен законопроект за контрол

...
Камарата на представителите в САЩ прие широкообхватен законопроект за контрол
Коментари Харесай

САЩ се опитват да ограничат купуването на оръжие

Камарата на представителите в Съединени американски щати одобри широкообхватен законопроект за надзор на оръжията в отговор на последните всеобщи стрелби в Бъфало, Ню Йорк и Тексас. Въпреки това обаче предложенията нямат съвсем никакъв късмет да бъдат утвърдени от Сената и да станат закон, тъй като са нужни да получат поддръжка от най-малко 10 републиканци.

Реклама
Законопроектът ще увеличи възрастовата граница за закупуване на полуавтоматична пушка и ще забрани продажбата на пълнители с муниции с потенциал над 15 патрона. Ако той бъде признат и от Сената, минималната възраст за закупуване на огнестрелно оръжие ще бъде вдигната от 18 на 21 години.

Освен това в предлагането са включени и определяне на нови федерални закононарушения за трафик на оръжие и за продажба на оръжия с огромен потенциал. Местните управляващи също по този начин биха имали опцията да компенсират лицата, които предават такива оръжия, посредством стратегия за назад изкупуване. Това ще сътвори данъчен тласък за продажбите на безвредни устройства за предпазване на дребно, както и наказателни наказания за нарушение на новите условия, които контролират съхранението на огнестрелно оръжие в жилищни пространства. Промените ще укрепят и съществуващите федерални регулации по отношение на ударните приклади и оръжията-призраци - тези, които са купени незаконно и чийто сериен номер е заличен.

Проектът беше признат с най-вече партиен избор от 223-204, като двама демократа гласоподаваха срещу, а пет републиканци бяха " за ". Въпреки това обачче той няма съвсем никакви шансове да стане закон. Демократите в Сената се пробват да водят договаряния, ориентирани към възстановяване на стратегиите за психологично здраве, подсилване на учебната сигурност и възстановяване на инспекциите на предишното на купувача.

Републиканските представители обаче по традиция вземат позицията, че един сходен закон би нарушил конституционните права на американците и заради тази причина е недопустим. Втората корекция в американската конституция дава правото на жителите свободно да купуват оръжия, като сега няма никакви спирачки пред евентуалните купувачи. Според специалисти това е и основната причина за големия брой престрелки в страната, немалка част от които се случват в учебни заведения.
Реклама
" Говорителят стартира с това, че този законопроект е за отбрана на нашите деца ", сподели републиканецът от Охайо Джим Джордан по време на разискването. " Но този законопроект не го прави. Това, което прави този законопроект, е да лишава правата от втората корекция, дадени от Бога права, предпазени от нашата конституция от спазващите закона американски жители ", добави Джордан.

Преговорите по законопроекта не престават, като те сега са на равнище Сенат. Над 10 сенатора от двете партии се срещнаха за един час в сряда с вярата да реализират рамка за компромисно законодателство до края на седмицата. Участниците споделиха, че са нужни повече диалози за проект, който се чака да предложи скромни стъпки.

Противно на упованията огромни републикански донори се причислиха към други консервативни тексасци в подписването на отворено писмо, което упорства за надзор върху оръжията. Очаква се писмото да се покаже като реклама на цяла страница във вестника Dallas Morning News, като задачата е да се поддържа разширението на инспекциите на предишното на купувача и повишението на възрастта за закупуване на оръжие до 21 години.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР