Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри законодателна мярка

...
Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри законодателна мярка
Коментари Харесай

Американските конгресмени одобриха закон, който ще позволи на над 2 милиона имигранти да останат в САЩ

Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати утвърди законодателна мярка за слагане завършек на опасността от депортиране, която дълго време тегнеше над имигрантите без документи - към 2 милиона души, известни като " мечтатели ", влезнали незаконно в Съединени американски щати като деца, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Контролираната от демократите Камара одобри мярката с 237 на 187 гласа макар съпротивата на Белия дом, съгласно който тя ще облагодетелства противозаконната имиграция.

Одобреният законопроект ще отбрани от депортация също към 460 000 имигранти, които обитават законно в Съединени американски щати по силата на стратегия за краткотрайна протекция, предопределена за страни, потърпевши от война или естествено злополучие.

Мигрантите ще получат опция за законно престояване и поданство.

Републиканците подлагат на критика законодателната мярка поради неналичието на гаранции за пограничната сигурност и настояват, че е прекомерно мека. На процедура няма късмет тя даже да бъде разисквана в следения от републиканците Сенат, а Белият дом заплаши с несъгласие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР