Камарата на представителите в американския конгрес прие увеличаване възрастта за

...
Камарата на представителите в американския конгрес прие увеличаване възрастта за
Коментари Харесай

В САЩ увеличават възрастта за купуване на полуавтоматично оръжие на 21 години

Камарата на представителите в американския конгрес одобри увеличение възрастта за пазаруване на полуавтоматично оръжие на 21 години и не разрешава продажбата огромни пълнители, съобщи БНР. Гласуването се случи часове откакто комисия там изслуша прочувствени свидетелски показания на близки на починали при случили се неотдавна всеобщи стрелби.

Това се считат за едни от най-строгите ограничения за контрола на носенето на оръжие, одобрявани от американски законодатели, само че за превръщането им в закон има потребност от приемане и в Сената. Там изгледите за това съвсем никакви предвид на твърдата съпротива на републиканци по въпроса за нови рестрикции.

Вотът в Камарата на представителите по този начин става „ упражнение по (отправяне на) политическо обръщение ", както показва Вашингтон Поуст. С други думи с гласуването демократите се пробват да покажат на гласоподавателите, че застават зад подкрепяни от необятната общност ограничения.

Междувременно през вчерашния ден двупартийна група от сенатори продължи да работи над общо предложение за смяна на законите за носене на оръжие. В Сената се работи над не чак толкоз огромно предложение, което да включва работа за усъвършенстване на стратегии за психологично здраве, усилване защита на учебни заведения и по-големи инспекции при покупка на оръжие.

Демократи споделят, че има решения, зад които застават болшинството американци, само че републиканци показват терзания, че готвените ограничения могат да се окажат политически обусловени и насочна точка за посягане върху втората корекция от Конституцията, гарантираща правото на носене на оръжие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР