Камарата на представителите в американския Конгрес прие резолюция, с която

...
Камарата на представителите в американския Конгрес прие резолюция, с която
Коментари Харесай

Конгресът призова Белия дом да наложи санкции за отравянето на Навални

Камарата на представителите в американския Конгрес одобри резолюция, с която остро осъжда "явно целенасоченото " отравяне на Алексей Навални, предават международните информационни организации.

Припомняме, на 20 август 2020 година той ненадейно се почувства зле в самолета от Томск за Москва и скоро по-късно изпадна в кома. Впоследствие лаборатории в Германия и Франция, без значение една от друга оповестиха, че е бил токсичен с нервнопаралитичното вещество "новичок ". След това изводите им бяха доказани и от специалисти от ОЗХО.

Конгресмените молят за твърда реакция от страна на Съединени американски щати и интернационалната общественост поради покушението против опозиционера, оповестяват от пресофиса на Конгреса в профила на Камарата на представителите в Twitter.

В резолюцията законодателите приканват държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и министъра на финансите Стивън Мнучин да употребяват пълномощията си в границите на закона "Магнитски " и да наложат наказания на отговорните лица - предлага се да бъдат замразени активите им и да им бъде неразрешено да влизат на американска територия.

Документът е утвърден с ремонти след 40-минутни диспути, съобщи Дойче веле
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР