Камарата на представителите в американския Конгрес прие проектозакона за вдигане

...
Камарата на представителите в американския Конгрес прие проектозакона за вдигане
Коментари Харесай

САЩ прие проектозакон за вдигане на тавана на дълга

Камарата на представителите в американския Конгрес одобри проектозакона за повдигане на тавана на дълга на Съединените щати.

Споразумение за отбягване на дефолт беше реализирано в понеделник сред президента - демократ Джо Байдън и водача на републиканското болшинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти. 

Именно думите в първите минути след встъпването в служба демонстрират посоката, в която ще поеме международната мощ

Това се случи след седмици напрегнати договаряния и дни преди американската стопанска система да стартира да просрочва отговорностите си. Законопроектът планува ограничение на част от разноските и отсрочване на заплащането на дълга за две години. По този метод федералният недостиг ще бъде понижен с към трилион и половина $ през идващото десетилетие.

Очаква се той да бъде един от главните противници на Доналд Тръмп

Предстои законодателната мярка да бъде утвърдена и от Сената. Това би трябвало да стане преди 5 юни, когато изтича крайният период за повдигане на лимита на дълга. 

„ Камарата направи стъпка напред от сериозна значимост, с цел да предотврати първия в историята дефолт и да отбрани мъчно извоюваното и историческо икономическо възобновяване ”, акцентира Байдън в изказване след гласуването. 

Москва упрекна Съединени американски щати, че „ подрива доверието в международната финансова инфраструктура “

„ Споразумението е добра вест за американския народ и за американската стопанска система ”, добави президентът.

Настоящият закон ще важи за 2 години. Това значи, че идващото решение за повдигане на лимита на дълга ще бъде взето чак след президентските избори през 2024 година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР