Камарата на представителите в американския Конгрес одобри с почти пълно

...
Камарата на представителите в американския Конгрес одобри с почти пълно
Коментари Харесай

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ засили натиска върху Китай

Камарата на представителите в американския Конгрес утвърди с съвсем цялостно болшинство законопроект за оказване на напън върху Китай поради жестоките репресии над уйгурското мюсюлманско малцинство в далечния Запад на страната, съобщи Асошиейтед прес.

По-рано сходен законопроект беше признат и по отношение на нарушаванията против правата на индивида в Хонконг и той разгневи китайското държавно управление.

Законопроектът за човешките права на уйгурите, който към този момент бе утвърден в Сената, беше признат в Камарата с 407 на 1 гласа. Той осъжда държането на над 1 милион уйгури, казахи и представители на други малцинства в така наречен лагери за превъзпитание, където те са подложени на политическа индоктринация, мъчения, побои и отнемане от храна, и където им е отнета религиозната и езикова независимост.

Законопроектът изисква Държавният департамент да даде оценка дали да бъдат наложени наказания на висши китайски представители поради ролята им в репресиите в Синцзянския самостоятелен регион.

Пекин съобщи, че законопроектът клюки целеустремено напъните на Китай в региона на дерадикализацията и битката с тероризма в Синцзян, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР