Камарата на представителите в американския Конгрес, доминирана от демократите, одобри

...
Камарата на представителите в американския Конгрес, доминирана от демократите, одобри
Коментари Харесай

Долната камара на Американския конгрес започна работа

Камарата на представителите в американския Конгрес, доминирана от демократите, утвърди проектобюджет, който да разреши обновяване на работата на държавното управление. В него обаче не са заложени пари за построяването на стената по границата с Мексико - както настояваше президентът Доналд Тръмп. От Сената, в който болшинство имат републиканците, към този момент обявиха, че няма да поддържат документа.

 © Българска телеграфна агенция
Това беше едно от първите на решения, утвърдено от новата Камара на представителите, за ръководител на която беше определена Нанси Пелоси. Вотът, в две елементи, на процедура даде зелена светлина на два документа.

Първият планува краткотрайно финансиране на министерството на вътрешната сигурност до 8 февруари.

Вторият обезпечава финансиране на редица министерства, в това число на земеделието и на вътрешните работи, до края на септември. Гласуването беше по партийна линия, имаше алегорично значение и демонстрира какъв брой тежка ще бъде борбата сред Конгреса и Белия дом, разясняват анализатори. Те обаче допълват, че дейностите на Долната камара надали ще намерят излаз от задънената улица, довела до отчасти прекъсване на работа от федералното държавно управление.
 Избраха Нанси Пелоси за ръководител на Камарата на представителите на Конгреса Избраха Нанси Пелоси за ръководител на Камарата на представителите на Конгреса
В Съединени американски щати Нанси Пелоси беше определена за ръководител на Камарата на представителите на Конгреса. Сред първите ѝ думи на поста бяха, че не изключва възможнос...

Причината е отводът на демократите да отделят 5 милиарда $ за градежа на стената по границата с Мексико. Условие, което президентът Тръмп сложи, с цел да се постави завършек на казуса с работата на държавното управление. Дори и Сенатът да даде ход на предлагането, което е малко евентуално, се чака Тръмп да наложи несъгласие на документа. Мигрантите на границата сред Съединени американски щати и Мексико следят работата на Конгреса, само че са безапелационни, че нищо няма да ги спре.
Джонатан Мартинес, мигрант от Салвадор: Ние сме от Централна Америка, борци сме и сме мощни. По един или различен метод ще минем! И няма значение дали има стена, или нещо друго. Хората минават - макар станата, макар бодливата тел.
За през днешния ден е планувана среща сред президента Тръмп и водачите на двете Камари в опит да намерят излаз от обстановката, само че тя наподобява патова.
 В Съединени американски щати демократите поеха Камарата на представителите В Съединени американски щати демократите поеха Камарата на представителите
Кризата с финансирането на държавни институции в Съединените щати продължава. Демократите поемат през днешния ден контрола на Камарата на представителите в Конгре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР